Forum Discussion

doreclair's avatar
doreclair
Seasoned Newcomer
6 years ago
Solved

Problem z zawartością Wyspiarskie Życie

Zainstalowałam dzisiaj najnowszy dodatek i, ku mojemu zdziwieniu, wszystkie związane z nim interakcje wyświetlają się jako białe, puste chmurki. Elementy z trybu budowania/kupowania noszą nazwę **DEBUG**, samo miasto nie ma nazwy (jedynie ikonkę dodatku), a jego dzielnice i domki są również bezimienne.

No chciałoby się popływać z tymi delfinami, ale jak to zrobić, skoro na 6 interakcji z wodą mam 4 puste dymki?

Czy komuś jeszcze przytrafił się taki błąd? Naprawiałam już grę, jeśli będzie to jedyne wyjście to już przeboleję reinstalkę całości, ale mam nadzieję że da się to jakoś ominąć ☹️

• Witaj @KamilaSx 

Niestety muszę Cie zmartwić. Po przeanalizowaniu wysłanego przez Ciebie raportu, wynika z niego jasno, że już nie pograsz na tym komputerze w grę The Sims 4.

1. Twoja karta graficzna to tzw. scalak, który nie nadaje się do gier, od biedy można na niej grac, gdy masz podstawę + dwa dodatki.A do tego sterowniki jej są stare, pochodzą z 2016 roku, co dodatkowo zniekształca obraz. Nie wiem, czy zaktualizowanie sterowników coś by dało, ale możesz spróbować.

2. Masz stanowczo za mało RAM - tylko 4 GB, gdy obecnie gra wymaga ich przynajmniej 8 GB - co dodatkowo powoduje załamania gry.

Podsumowując: Każdy nowo zakupiony dodatek znacznie podwyższa wymagania gry.  W Twoim wypadku jedynie nowy komputer z dobra karta graficzną oraz przynajmniej 8 GB RAM może sprostać wymaganiom gry, zatem musiałabyś zakupić nowy sprzęt.

Pozdrawiam.

5 Replies

• @KamilaSx

Po Twoim poście wnioskuje, że w grze masz zepsute CC - tryb kupna/budowy, a także jakieś nieaktualne mody.

Aktualizacja gry nadszarpnęła tryb CAS i niektóre CC z tego trybu wymagają usunięcia z gry, a także nadszarpnęła tryb kupna/budowy, zwłaszcza wanny, umywalki/zlewozmywaki itd... Do trybu Debug doszły nowe obiekty, więc  obiekty CC, które powstały na bazie Debug mogą teraz nie wyświetlać się prawidłowo. Stąd zamiast ich właściwych nazw pokazuje się nazwa "Debug".

Rada jest jedna:

1. Wyjmij cały folder Mods na pulpit komputera i nie wkładaj go z powrotem do gry!

2.Z folderu gry znajdującego się z katalogu Dokumenty usuń plik localthumbcache.package

3. Napraw grę na Origin, a następnie wejdź do gry i sprawdź, czy nadal pojawiają się błędy .

4. W opcjach gry>Rozgrywka, sprawdź , czy masz zaznaczoną opcję "kaprysy"

5. Przeczytaj uważnie mój poradnik i postępuj według jego zaleceń:  https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Pozdrawiam.

• doreclair's avatar
    doreclair
    Seasoned Newcomer
    6 years ago

Modów ani CC nie mam, jestem w miarę świeżo po reinstalce podstawki + wszystkich dodatków (jakoś z miesiąc temu, od tego czasu zdarzyło mi się zagrać raz). Ale folder i tak wyjęłam, żeby nie było 🙂 Localthumbcache usunięty, gra naprawiona, kaprysy włączone, a nadal brak nazw czegokolwiek z nowego dodatku. I to tylko i wyłącznie z niego. Wszystko co było w podstawce i pozostałych dodatkach wyświetla się normalnie, tylko i wyłącznie przedmioty z Wyspiarskiego Życia są debugami, interakcje tylko i wyłącznie związane z tym dodatkiem (tak zgaduję) są nadal białymi, pustymi dymkami, dzielnice nadal bez nazw, a miasto to już w ogóle nie wiem jak się nazywa, bo też nie łaska pokazać ☹️

Jeśli to coś zmienia, całość mam kupioną w UK, gram na wersji językowej en_US.

Jest jeszcze jakiś haczyk na to wszystko, czy po prostu lepiej sobie odpuścić i poczekać na aktualizację?

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

Witaj @KamilaSx 

Niestety muszę Cie zmartwić. Po przeanalizowaniu wysłanego przez Ciebie raportu, wynika z niego jasno, że już nie pograsz na tym komputerze w grę The Sims 4.

1. Twoja karta graficzna to tzw. scalak, który nie nadaje się do gier, od biedy można na niej grac, gdy masz podstawę + dwa dodatki.A do tego sterowniki jej są stare, pochodzą z 2016 roku, co dodatkowo zniekształca obraz. Nie wiem, czy zaktualizowanie sterowników coś by dało, ale możesz spróbować.

2. Masz stanowczo za mało RAM - tylko 4 GB, gdy obecnie gra wymaga ich przynajmniej 8 GB - co dodatkowo powoduje załamania gry.

Podsumowując: Każdy nowo zakupiony dodatek znacznie podwyższa wymagania gry.  W Twoim wypadku jedynie nowy komputer z dobra karta graficzną oraz przynajmniej 8 GB RAM może sprostać wymaganiom gry, zatem musiałabyś zakupić nowy sprzęt.

Pozdrawiam.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 10 hours ago
7,585 Posts