4 years ago
Problem ze scenariuszami
Witam,
mam problem ze scenariuszami, które doszły w ostatniej aktualizacji. Zawsze jak wchodzę na grę, to okienko scenariuszy jest zniekształcone. Naprawiałam już wielokrotnie grę w Originie (przez przycisk "napraw"), ale niestety nic to nie daje. W załączniku przysyłam screena jak to wygląda.
- @oliwcia0303
Przyczyny moga być trzy i w zależnosci od przyczyny inaczej probujesz to naprawić
1.Aktualizacja nie zainstalowała sie poprawnie
Otworz Origin / Moja Biblioteka gier - prawym myszy na okladkę The Sims 4 - opcja Napraw
Musisz odczekać az Origin zweryfikuje wszystkie dodatki jakie posiadasz (po sprawdzeniu podstawki Origin na chwle staje i trzeba poczkac aby znow ruszył)
2. Tak moze sie dziać gdy masz w grze neaktualne mody czy CC, wiec jeśli uzywasz modów i CC
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Nastepnie napraw grę na Origin jak opisano wyżej..
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
Przeczytaj tez ten podrecznik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
3, Masz nieaktualne sterowniki karty graficznej albo źle ustawioną rozdzielczość ekranu
- Sprawdź czy nie ma nowych sterownikow dla twojej karty oraz wypróbuj w opcjach gry wybrać inna dostepną rozdzielczosć dla gry i zobacz czy to coś zmieni