problemy ze stabilnością rozgrywki w the sims 4
Witam
Mam wszystkie dodatki, pakiety i akcesoria (pomijam zbędne kolekcje które niczego istotnego nie wnoszą). Od kilku miesięcy (jeśli nie od samego początku kiedy to wykupiłem wersję cyfrową sims4 w Ea-origin )mam problemy ze stworzoną prze ze mnie rodziną. Początkowo myślałem, że to wina pobranych przeze mnie gotowych, dużych parceli (nie używam żadnych modów) bo simy stawały co chwilę w miejscu lub wchodziły w niedozwolone rejony na domowej parceli ( i potrzeba było opcji reset sim)albo całkiem znikały z pola widzenia. Od jakiegoś czasu problem dotyczy już wszystkich zewnętrznych światów/publicznych parceli, gdzie co kilka sekund wszystkie simy zatrzymują się i tylko czasem zmiana prędkości gry czy zapis obecnej rozgrywki poprawia na moment stabilność (taka forma grania kilka sekund dobrze i zaraz kilkanaście sekund bezczynności - to istny horror i może faktycznie obrzydzić samą grę (pomijam parametry mojego dwuletniego już komputera, gdyż gra INZOI o dużo wyższych parametrach technicznych w którą również pogrywam od jakiegoś czasu jest cały czas płynna i nie sprawia prawie żadnych kłopotów). Byłem zawsze lojalnym fanem simsów od 2 edycji i starałem się kupować legalnie wszystkie dodatki zaraz po ich premierze. Jednak teraz czuję duży dyskomfort psychiczny i frustrację, gdyż nie mogę spokojnie w nią zagrać, by w pełni cieszyć się nową zawartością.
Nie wiem czy problem nasilił się po ostatniej, dużej aktualizacji Windowsa 11 czy może po ostatniej aktualizacji sterowników mojej karty graficznej ( skorzystałem już z opcji NAPRAW GRĘ w EAapp i to nic nie dało). Pisałem wcześniej do pomocy technicznej EA ale jak widać mają swoich klientów w d..ie i wolą tworzyć kolejne dodatki, bo kasa musi się zgadzać...
Zwracam się więc tutaj do was na tym forum, by ktoś mi wyjaśnił co mam dalej zrobić, by gra wreszcie działała płynnie czy też mam dać sobie z nią spokój i przerzucić się na konkurencję? (podejrzewam, że w niedalekiej przyszłości wszyscy fani simsów przerzucą się na INZOI, bo przynajmniej tam twórcy odpowiadają na prośby graczy i słuchają ich sugestii).
pozdrawiam, sfrustrowany fan serii