Forum Discussion

lakomskaewa91's avatar
lakomskaewa91
Seasoned Newcomer
2 months ago

PS4 - Błąd weryfikacji EA app

Gram w grę The Sims 4 na konsoli PlayStation 4. Po uruchomieniu gry widzę komunikat „Wymagane połączenie sieciowe

Błąd weryfikacji EA app. Zaloguj się do EA app, aby włączyć usługi sieciowe”

Problem występuje za każdym razem, gdy uruchamiam grę, chyba że zainstaluję nowy dodatek.

Co gorsze, problem ten blokuje zdobywanie trofeów. Osiągnęłam poziom 10 umiejętności złośliwości, ale trofeum „Złośliwa złośliwość” nie zostało przyznane. 

Kroki, które wykonałam w celu samodzielnej eliminacji problemu:

1. Przetestowałam połączenie sieciowe konsoli z Internetem. Na nowo je także skonfigurowałam.

2. Mój status na koncie PlayStation 4 to status online

3. Usługi w PlayStation Network działają prawidłowo

4. Odłączyłam konto PS Network w aplikacji EA

5. Uruchomiłam grę i połączyłam konto PSN z aplikacją EA bezpośrednio w grze. Po ponownym uruchomieniu gry błąd nadal się utrzymuje 

6. Wyczyściłam cache PS4 poprzez odłączenie jej od prądu na okolo 5 minut

7. Wykonałam odbudowę bazy danych PS4.

Proszę o pomoc, ponieważ zależy mi na pełnym ukończeniu gry.

4 Replies

• lakomskaewa91's avatar
    lakomskaewa91
    Seasoned Newcomer
    2 months ago

Cześć EA_Kalina​ 

Bardzo dziękuję za odpowiedź na mój wątek. Błąd już nie występuje od wczoraj. 

Pozdrawiam,

Ewa

• TAAAKDGY's avatar
    TAAAKDGY
    Seasoned Rookie
    2 months ago

Czasem jeśli przez zbyt długi czas osoba zostaje wylogowana z EA app lub nie zaznaczy okienka "Zapamiętaj mnie", gdy się loguje musisz zalogować się ponownie, jeśli jesteś online wystarczy jedynie zalogować się na stare konto EA, nie mam PS4, więc mogę być w błędzie, ale kiedy miałam podobny problem na komputerze. Powodzenia :)

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,308 PostsLatest Activity: 2 hours ago