Forum Discussion

EA_Kuba's avatar
EA_Kuba
Icon for Community Manager rankCommunity Manager
5 years ago

Re: Brak dżwięku i głosu w sims4

Hej @domatorka78 

Daj nam znać czy udało Ci się rozwiązać problem 🙂

2 Replies

• dzwięk mam ale dopiero na 75 skali głosu głos też ustwienia mam własne więc nie wiem jak zrobić żeby głos z dzwiękiem było dobrze chce kupić słuchawki do gry żeby nie przedszkadzać w oglądaniu tv mamie .

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 years ago

@domatorka78 

Wytłumaczę ci - Jeżeli masz układ dźwiękowy Realtek HDA, to dźwięk w grze jest wyciszony ponad normalny, możliwe że wada jest w sterownikach Realtek lub w samym tym układzie - karty graficzne nie mają nic z tym wspólnego - to można wykluczyć.

Co do słuchawek, tutaj też jest jakaś wada tych układów - Ponieważ układ Realtek HDA prócz cyfrowych, ma tylko wyjście analogowo - liniowe i najlepszym rozwiązaniem jest zakup głośników aktywnych 2.1 z własnym zasilaniem lub zewnętrzny układ dźwiękowy USB np. Creative Sound Blaster X-fi - polecam ten układ 🙂.  Po podłączeniu słuchawek do Realtek, możesz mieć nieprzyjemny dźwięk, wyjątkiem są słuchawki które mają osobne zasilanie z USB - Układ daje za mało napięcia, żeby dźwięk był bardziej precyzyjny względem gry - może być trzeszczenie i tony niskie będą wyciszone = dźwięk zniekształcony i wrażenie że jest cicho.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 22 days ago