Forum Discussion

5 Replies

• Właśnie o tym mówię, wszystko od ea jest tak idiotycznie - nieintuicyjnie zrobione!

Szczegółowo: dostałem odpowiedź - dziękuję, wchodzę na drugi link, czyli kontakt:

https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/m-p/5877452

dalej trzeba mielić kilka stron, z których nic nie wynika, można się tylko domyślać, o co chodziło autorom.

Jeśli "czat" to nazwa na zakładanie sprawy ze swojego konta na stronie  help.ea to robiłem to kilkukrotnie, potem ludzie z indii  pisali te same pytania: podaj login, maila, kod weryfikacyjny i sprawa sama się zamyka po jakimś czasie a ja nie mogę nawet odpowiedzieć, tylko mogę wznowić sprawę, ale potem inny człowiek z indii znów pyta o to samo!

Błędne koło, z którego nie potrafię wyjść!!!

Kiedyś jak jeszcze była infolinia origin, to porozmawiałem z człowiekiem i wszystko zadziałało, a teraz to najbliższa infolinia jest w Niemczech, w Polsce nie ma.

Jestem strasznie wkurzony , kilkaset złotych wydane na dodatki wywalone w błoto, a ta śmieszna firma nie potrafi rozwiązać prostego problemu, czyli dać mi to za co zapłaciłem.

Nigdy więcej EA.

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

Hej @KAYTEK1314 

Przykro mi, że masz problemy z bezpośrednim kontaktem z nami. Upewniłem się, czy przy wybierze odpowiedniej kategorii kontaktu poprzez czat jest możliwa i widzę, że pojawia się jako jedna z opcji kontaktu z nami: 

Zakładam, że kontaktujesz się z nami poprzez email, stąd prośby ze strony konsultantów związane z weryfikacją konta. 

Problemy związane z brakiem zawartości po migracji na EA app zazwyczaj związane są z logowaniem się na niewłaściwe konto. Jeśli dodatki były przez Ciebie kupowane przez Origin, to sprawdź proszę w historii zamówień czy tam widnieją. Jeśli nie - jesteś zalogowany na niewłaściwym koncie EA. 

• Dobrze gdzie znaleźć to co na obrazku?

Tak jak napisałem, wszystko tu jest nie intuicyjne, trzeba szukać i domyślać się, a w wystarczyło na stronie:

https://answers.ea.com/t5/Dyskusja-ogolna/Jak-skontaktowac-sie-z-doradca-EA/m-p/5877452\

dać linka do każdej opcji, chyba, że ja tego nie widzę

Druga sprawa jak sprawdzić czy mam zakupione dodatki do odpowiedniego konta origin jak nie mogę się tam zalogować (program sam instaluje od razy eaapp, strony origin już chyba też nie ma)

Część dodatków mam z płyt zakupionych w sklepie - stoją koło mnie, część była kupowana online - trzeba by szukać.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@KAYTEK1314

1. Zaloguj się na swoje konto w EA ap ( za pomocą ID - nicku) jakiego używałeś na Origin.
    2. Następnie od razu wyczyść cache EA
    Otwórz aplikacje i kliknij trzy kreski w lewym górnym rogu ekranu. Następnie kliknij Pomoc . dalej Odzyskiwanie aplikacji i następnie wybierz - Wyczyść cache. Następnie  zrestartuj komputer (opcja Uruchom ponownie)
    3.  Znów otworz aplikacje EA i po lewej wybierz opcje Biblioteka. Nastepnie po prawej kliknij na okładkę The Sims4 (jesli ta gra w Bibliotece będzie) i wybierz opcje Zarządzaj, a nastepnie kliknij Zarządzaj dodatkami.
    4. Na liście dodatków ktora się otworzy sprawdź i podaj tutaj jaki status mają twoje dodatki i czy gra TS4 jest w Twojej Bibliotece EA (dodatki mogą mieć na okładkach opcje: "zainstalowane" albo Download" , albo moze ich wcale tam  nie być.) Inaczej się postepuje w każdym tutaj wymienionym przypadku więc trzeba wiedzieć jaki problem Ciebie dotyczy.

• Witam

Więc tak, zrobiłem wszsytko co zostało napisane.

Gry sims 4 nie było wczeńsiej w bibliotece, ale została później "zakupiona" to znaczy jest teraz za darmo więc zostła dodana ponownie ze steama, wczesniej jej nie było choć gra była zakupiona.

Sprawdziłąm kilka wyrywkowo dodatków i w każdym przypadku jest opcja, żeby ponownie kupić, nie ma informacji, że jest zakupiona.

Próbowałem wpisać jakieś kody z płyty, żeby aktywować dodatek, jest napisane, ze kod przyjęty, ale dodatek nie pojawia się w grze - jest do zakupu.

Jakieś inne sugestie?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,301 PostsLatest Activity: 22 days ago