Dejmian93
2 years agoNew Traveler
Re: Częsty pożar
Naprawdę nie ma innego sposobu? Nie da się jakkolwiek wyłączyć tych pożarów? Albo zmienić cech Sima? Musi być tylko ostateczność, czyli pozbawienie wszystkich dotąd wypracowanych umiejętności?
Naprawdę nie ma innego sposobu? Nie da się jakkolwiek wyłączyć tych pożarów? Albo zmienić cech Sima? Musi być tylko ostateczność, czyli pozbawienie wszystkich dotąd wypracowanych umiejętności?
@Dejmian93 Witaj 🙂
Wejdę Wam w słówko.
Jest jeszcze możliwość, ale może być troszkę czasochłonna.
Chodzi o wypracowanie umiejętności majsterkowania Twojego Sima - Najlepiej do pewności mieć 10-ty poziom tej umiejętności i następnie ulepszać te sprzęty tj. Kuchenki, pralki - Na wszystkie możliwe dostępne ulepszenia jakie posiadają. Akurat większość ich ulepszeń minimalizują ryzyko wystąpienie pożaru praktycznie do zera.
Ja tak właśnie mam wszystko ulepszone i ani razu nie było pożaru. Spróbuj skorzystać z tych dostępnych ulepszeń i daj znać czy nadal będą te urządzenia wywoływać pożar.
Możesz jeszcze w trybie "kupowania" kupić czujnik alarmowy albo skrzynkę kontrolną systemu przeciwpożarowego, która włącza zraszacze w pomieszczeniach jeśli wybuchnie pożar.
Powodzenia. 🙂
Dokładnie tak mam. Mój Sim ma 10 poziom majsterkowania. Ulepszył na max płytę w kuchni, a pralki nie ulepszył i to w pralce cały czas wybuchają pożary. Muszę przyjrzeć się tej płycie, bo do tej pory właśnie nieulepszona pralka i suszarka wariują i są samozapłony. Przyjrzę się pod tym kątem.
Tak zgadza się.
Do pralki i suszarki to na bank musi wprowadzić wszystkie dostępne ulepszenia jakie są. One najczęściej wywołują pożar jeżeli są bez ulepszeń. 🙂
Dziękuję bardzo za pomoc. Faktycznie, po ulepszeniach na max wszystkich obiektów typu pralka/suszarka po pożarach ani śladu. 🙂
No i elegancko. Dzięki za potwierdzenie, w razie jakbyś miał jeszcze pytania co do gry, to śmiało 🙂