Forum Discussion
18 Replies
MAM teraz taki sam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić.Mam pytanie czy np jak usune nie potrzebne dokumenty to będzie mi dziać?
- kreatora6 years agoHero (Retired)@Natalia501111
Bedzie dzialać. Gra odtwarza natychmiast po wlaczeniu jesli folder The Sim4 juz nie istieje ten sam folder ze wszystkimi plikami ale juz bez bledów. Oczywiscie odtwarza tylko pliki gry nie te pliki ktore sama stworzylas w folderze Saves i folderze Tray - twojej bibliotece. Czyli to co musisz chronic i trzymac na pulpicie to foldery Saves i Tray. Potem je przekleisz do nowego folderu gry, Oczywiscie musisz najpierw z tego nowo utworzonego folderu usunac nowo utworzone puste foldery Saves i Tray bo nie mozesz miec podwójnych takich samych folderów.
Nie jestem pracownikiem EA Mam też taki problem i jestem na macu na laptopie. Nie wiem co mam zrobić, bo mam go od niedawna. Czy na macu trzeba zrobić to co jest pisane powyżej?
mam ten sam problem ale jestem na MacBook Pro zakupiłem dodatek zwierzaki ale nie chce działać pokazuje ze jest ale nic więcej nie da się zrobić co mam zrobić ktoś wie?
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@deniskrawczyk199 @weronika97ka
Czy gra sie wam nie wlacza , czy wlacza sie ale nie macie dodatkow w grze ?
1.Po pierwsze jesli macie jakikolwiek program antywirusowy zainstalowany dodatkowo - odinstalujecie go do zera! GareKeeper na Macu to najlepszy program jaki istnieje
nastepnie naprawcie gre podstawową
Origin > Moja biblioteka gier > prawym myszy na okładke gry > opcja Napraw
2. Jesli gra sie nie wlacza nalezy isc do Dokumenty.> Electronic Arts > The Sims4 i przenieść na pulpit komputera caly folder TS4 i sprobowac wlaczyc grę
3, Jesli nie widac w grze zainstalowanych dodatkow
Najpierw naprawcie gre podstawową tak jak opisano wyzej
Ale to nie pokaze wam dodatków w gre
Poszukajcie folderu TheSim4 Packs - sciezka do tego folderu: User Applications folder, Users > User > Applications.
Odszukajcie w tym folderze dodatkow ktore nie pokazuja sie wam w grze i usuńcie je do kosza
Jesli chodzi o Psy i koty to folder EP04 jest tym ktory nalezy usunąć
( @weronika97ka Niestety nie wiem jakie dodatki nie pokazuja sie tobie w grze. Ewentualnie mozesz oproznic ten folder do zera)
Nastepnie wejdzcie na Origin i kliknijcie na okladke The Sims 4
Pokaze sie strona z zakładkami na dole: Dodatki , Pakiety Rozgrywki, Akcesoria
Zainstalujcie ponownie dodatki ktorych wam brak
Na przyklad w wypadku Psy i Koty otwierasz zakladke Dodatki odszukujesz tam Psy i koty i klkasz napis Pobierz na okladce
Gra TS4 normalnie mi działa widać ze dodatki są wykupione ale nie ma ich w grze serio nie wiem co robić denerwuje mnie to a nie jestem osoba która zna się na komputerach tak bardzo by szukać jakiś plików i w ogóle... można powiedzieć ze tylko straciłem kasę... próbowałem naprawić grę i nic
Gra mi się włącza i jest pokazane, że posiadam te dodatki, ale jak wchodzę do gry to nie ma np. sprzętów z tamtych dodatków, albo kalendarza, albo opcji wychowawczych
Próbowałam już naprawić grę, ale zawsze pokazuje, że zainstalowało te dodatki a i tak ich nie ma
@rw123456rw1
Instalacje plikow dodatku cos zablokowaloJesli masz wesje Origin Beta zmien ja na normalna
Nastepnie zresetuj Origin
https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/how-to-reset-origin-on-mac/
To moze byc takze twoj program antywirusowy typu Avast czy AVG, to może być nieaktualne po aktualizacji CC czy mod w folderze mods,
Odinstaluj taki program antywirusowy do zera , folder gry przenies z folderu Dokumenty /Electronic Arts na pulpit i napraw gre na Origin z tym ze na Macu naprawa to reczna reinstalacja bo Origin ani nie naprawi ani nie odinstaluje dodatków z Maca, z powodu zeszłorocznej "aktualizacji" systemu zrobionej praz Apple. Jak usunac dodatki z Maca opisano wyzej.
Wlacz gre i sprawdz czy teraz masz te dodatki w nowym folderze gry,
Jesli to bedzie działac wyjdź z gry i usuńs z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Jesli mialaś jakieś mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowała ich nowych wersji już dostosowanych to tej aktualizacji. Wszystko już działa, dziękuje za pomoc : )
@deniskrawczyk199
Otwórz Origin
Na gorze strony po lewej kliknij napis Origin i weidz w Ustawienia Aplikacji
W dziale Aktualizacje Aplikacji wylacz opcje "Weź udział w prezentacjach technicznych Origin"Zresetuj Origin
Pobierz dodatki o ile teraz nie pokazaly sie juz w grze
Nie jestem pracownikiem EA Wszystko zostało zrobione jak napisałeś ale bez zmian plus TS4 tera nie chcą chodzić hmm... wyskakuje taki komunikat gdy odpalam TS4
1. Jesli masz jakikolwiek program anywirusowy na twoim Macu - AVG, Avast , Sophos -odinstaluj go do zera GateKeeper ktory dostałes z systemem od Apple chroni twoj kmputer najlepiej i nie ma opcji aby przepuscil wirusa lub złosliwe oprogramowanie.
2. Idź na Origin - Moja biblioteka gier
Kliknij prawym myszy na okladke gry w biliotece i wybierz opcje Wlasciwosci.
Nastepnie otworz u gory zakladke "Zaawansowane opcje uruchomienia" i sprawdz jaki jezyk gry masz ustawiony tam. Jesli nie masz jezyka polskiego ale iinny zmien to na polski .
3. Jesli masz zablokowana opcję zmiany jezyka na polski zresetuj Origin
4. Jesli masz tam ustawiony polski - zmien to na czeski "zastosuj" i wyjdz z Origin
Nastepnie znow otworz Origin i zmien jezyk na polski4. Teraz kliknij prawym myszy na okladke gry i wybierz opcje Napraw
Ok TS4 działają 😉 a teraz co zrobić by te dodatki działały bo teoretycznie dodatki są ale praktycznie ich nie ma w grze nie mogę nawet ich pobrać bo gdy klikam pobierz nic się nie dzieje mam nadzieje ze uda się to zrobić
- kreatora5 years agoHero (Retired)@deniskrawczyk199
Aby dodatki dzialaly to po pierwsze musisz miec wylaczone ta opcje w Origin "Weź udział w prezentacjach technicznych Origin"
Nastepnie musisz odszukac w komputerze folder "The Sims4 Packs"
i usunąc z niego wszystkie foldery..do kosza.
(User Applications folder, Users > User > Applications. The Sims4 Packs)
Teraz wejdź do biblioteki gier na Origin kliknij na okladke gry co ce przeniesie na strone gdzie sa zakladki Dodatkow , Pakietow Rozgrywki i.t.d , wybrac te dodatki ktore masz i je pobrać na komputer. Teraz przycisk Pobierz powinien dxiałać - @kreatora Już wszystko działa dziękuje bardzo 😉😉😉
- @kreatora Jeśli nie mam origin na ps4
- kreatora3 years agoHero (Retired)@pitrus1507
Na konsoli PS4 jedyne opcje jakie masz naprawy gry są::
1. Odcięcie konsoli od zasilania na co najmniej 5 minut
2. Reinstalacja gry - EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Z racji tego, żę ostatni komentarz został udzielony w tym wątku ponad 2 lata temu - zamknę go.
Jeśli pojawia się problem podobny do opisanego tutaj - poproszę Was o założenie nowego wątku na forum.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 days ago
- 2 days ago
- 2 days ago
- 3 days ago