Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Gdy włączam grę, pojawia się czarny erkan i na zmianę miga z białym.

@wixorq

1, Wylacz Origin w grze
Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Własciwosci , Sprawdź czy problem zniknął

2,Jesli masz program antywirusowy z netu taki jak Avast,AVG, Sophos, Kasperski czy podobny wylacz go albo odistaluj (lepsza opcja)
Jest mozliwosc ze blokuje ci gre. Jak ja zreinstalujesz wszystko dziala po czym po dwoch dniach antywirus znow zrobi rutynowe skanowanie komputera i zablokuje ci gre.
Po odinstalowaniu antywirusa tez napraw grę na Origin

3. Przenies caly folder TS4 z Dokumenty > Electronic Arts na pupit komputera i sprobuj uruchomic gre - jesli gra sie uuchomi to daj znac bo trzeba bedzie odzyskać twoje stare zapisy i bublioteke

Nie jestem pracownikiem EA

3 Replies

• wixorq's avatar
    wixorq
    5 years ago

@kreatora 

Punkt numer 3 przyniósł rezultat 🙂

Gra się normalnie włącza i wszystko działa.

Tak jak mówiłeś, zgłaszam się do Ciebie, ponieważ chciałbym odzyskać moje savy i galerie 🙂

Ogólnie mam pytanie:

Czy ten błąd gry mógł zostać spowodowany przez moje Mody?

Czekam na pomoc z odzyskaniem save'ów i i galerii 🙂

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@wixorq

!00% racji masz - to nieaktualne mody. Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostaniej aktualizacji 100% script modów i duża część starszych CC juz nie pasuje do gry.
    Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle to cena jaka gracz placi za uzywanie modów i CC.

Teraz jak odzyskać zapisy i biblioteke :
    iUsuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
    Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    Włacz gre (bez modów!) i sprawdź czy mozesz wejsść do starego zaisu bez problemu, . Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
    Sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
    Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił
    Przeczytaj takze DOKŁŁADNIE ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    5 years ago

Hej @wixorq 

Jeśli odpowiedź @kreatora pomogła Ci w rozwiązaniu problemu nie zapomnij oznaczyć postu jako rozwiązanie 🙂

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,313 PostsLatest Activity: 2 hours ago