Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Kupiłam grę Sims 4 w Origin, a dodatki na Steam

@Animandareth 

Dokladnie tak, jak pisala Tokusa w drugą stronę to nie działa. 

Na dzis po konsutacji wiem ze aby wszystkie dodatki chodzily razem z jedna podstawą trzeba najpierw odinstalowac wszystko co kupiłas na Origin łacznie z podstawką. Jak to wszystko zrobic:

1. Przenies na pulpit  folder The Sims4 znalezionych w Documenty \ Electronic Arts \ The Sims 4
2. Odinstaluj wersje Origin i Steam ze wszystkimi dodatkami (aby na komputerze nie pozostało nic z Sims 4)
3. Zainstaluj ponownie wersję Steam z całą zawartością, a następnie uruchom ją na Steam.
4. Twoich dodatków z  Origin będzie brakować, więc po uruchomieniu gry zamknij ją i uruchom Origin (Steam nadal działa).
5. Przejdź do kafelka gry Steam w Origin (jeśli go masz, w przeciwnym razie po prostu użyj The Sims 4 starego  w Origin (ale go nie instaluj!)  tylko przejdz do strony gdzie masz liste dodatków  i zacznij instalować dodatki, które masz w Origin.
6. Następnie uruchom grę przez Steam.
7. Jeśli masz teraz swoje dodatki , przenieś kopie zapasowe folderu Ts4 z pulpitu z powrotem do folderu Electronic Arts  (przedtem usuń stamtad nowy folder TS4 ktory tam sie utworzył po właczeniu gry) 

2 Replies

• Zadziałało 🙌

Odinstalowałam wszystkie możliwe elementy The Sims 4 powiązane z platformą Origin. Zainstalowałam podstawkę przez Steam i natychmiast moich naście dodatków z Origin automatem się pobrało i doinstalowało. Ten jeden zakupiony przez Steam doinstalowałam "ręcznie" i teraz działają wszystkie. Odpalam The Sims 4 przez Steam i tak już pozostanie. 

Bardzo dziękuję za pomoc!

--

Pozdrawiam serdecznie ❤️

Kasia

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,147 PostsLatest Activity: 17 hours ago