Forum Discussion
5 Replies
omg mega dziękuję wszystko się naprawiło.
- EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Dzięki za potwierdzenie @ania584 🙂
Mam obecnie taką samą sytuacje po dzisiejszej 31.08.22 aktualizacji, lecz w moim przypadku gdy klikam prawym klawiszem myszki opcje 'napraw' mam wyblakłym szarym kolorem w którą nie mogę kliknąć. Pomocy ☹️
- kreatora3 years agoHero (Retired)@Patka797
Gdzie kupilaś grę? Na Origin czy na Steamie?
Jeśli na Steamie to dla takiej gry opcja Napraw na Origin nie działa.
Jesli gre masz ze Steamu zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.."
Czy te gre mozesz w ogoile uruchomić?
Jesli mozesz ja wlaczyc to przyczyna tych graficznych błedów moga byc nieaktualne mody i CC
Jeśli uzywasz modów i CC
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
UWAGA! (Jednak jesli gre kupileś/kupiłaś na Steamie naprawiasz ją na SteamieZaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.." )
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods I sprawdź, czy nadal masz ten błąd.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz.
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
Przeczytaj tez ten podrecznik
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message - EA_Kuba3 years ago
Community Manager
Hej @Patka797
Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy 🙂
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 days ago
Community Highlights
Recent Discussions
- 2 days ago
Jak to wyłączyć?
Solved2 days ago