Forum Discussion

Re: Nie grani Simowie sami się przeprowadzają

@Anubisowa 

Masz mod w grze i nie zapoznałaś się z nim?  Wszystkie jego opcje przetłumaczone są na polski język.  To specyficzny mod i nie będzie działać dla twojej rozgrywki, dopóki nie ustawisz go w grze.

Mod posiada dwa człony, każdy z nich trzeba pobrać z innej strony.

Mod ustawiasz na:

- Simie>wszystkie opcje dotyczące aktywnego Sima,

- skrzynce pocztowej> opcje dotyczące całej gry, wszystkich światów, jakie masz w grze, oraz wszystkich Simów, w tym Simów NPC - ale są to ogólne funkcje i lepiej ich nie ruszać, gdyż gra może bardzo spowolnić, a nawet się zablokować. Wyjątkiem są opcje pogody, tam możesz ustawić interesującą cię porę roku i odpowiednią dla niej  pogodę (trzeba posiadać dodatek "Pory Roku").

- komputerze (drugi człon moda)> tu ustawiasz potrzebne kody z trybu życia i budowy, opcje dotyczące garderoby dla wszystkich Simów w grze, full CAS, populacji i inne.

W twoim przypadku  potrzebne jest ustawienie opcji "Populacja", gdy klikniesz na nią pokaże się  tabela, a w niej:

Opcje przeprowadzek>klikasz i rozwija się lista:

a/ pozwalaj bezdomnym na wprowadzanie się>klikasz w to i wyłączasz tę opcję (domyślnie jest włączona)- zamykasz krzyżykiem.

b/ procent przeprowadzek bezdomnych do mieszkań>pokaże się rubryczka, w której trzeba wpisać określona liczbę (domyślnie ustawiona na 100), a powinno być "0".

c/ Puste domy> tu ustawia się liczbę parceli, na które NPC będą się automatycznie wprowadzali. Jeżeli nie chcesz żadnych przeprowadzek Simów NPC to powinno się wpisać  liczbę "100".

d/ Inne opcje do ustawienia  - takie jak "wyprowadzaj seniorów", "przeprowadzaj singli", " i inne. Ja tego nie ustawiam, ale każdy ma inne potrzeby. 😉

e/ Zamykasz krzyżykiem opcję przeprowadzek.

Następna na liście jest opcja zaludniania> tu masz wszystkie przedziały wiekowe, więc możesz poustawiać to co ci pasuje, lub zostawić tak jak jest już zaznaczone.

Reszty nie  będę opisywała, bo jest tego dużo i nie wszystkie funkcje mnie interesują.. Dlatego jeżeli chcesz jeszcze ustawić  mod tak, żeby rodziny NPC nie miały potomstwa to przeczytaj inne funkcje moda. Myślę, że jest w nim gdzieś możliwość zablokowania  tej opcji. Pamiętaj jednak, że niektóre zablokowane (wyłączone) funkcje mogą przy okazji wpłynąć na twoją aktywną rodzinę, niekoniecznie pozytywnie.

2 Replies

• Dziękuję 🙂 

Bardziej tego moda używałam w Simsach 3. A w 4 używam tylko do paru rzeczy dlatego go tak nie obczajałam do końca 🙂 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Nie zapomnij oznaczyć odpowiedzi @danuta720 jako rozwiązanie jeśli odpowiedź okazała się pomocna. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,146 PostsLatest Activity: 4 hours ago