Re: nie mogę budować
@panigoho99
Nie bardzo roozumiem - tryb budowy masz zepsuty? Czy po prostu nie widzisz w grze tych obiektów ktore pobrałas z netu?
Jesli masz zepsuty tryb budowy wysun folder mods na pulpit , z folderu gry usun plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie oraz napraw gre na Origin.
Nastepnie przede wszusykim zapoznaj sie z tym poradnikiem
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#
Do tego co wyzej dodam tylko ze z netu pobierasz obiekty spakowane i oczywiscie takie spakowane obiektu w zyciu ci sie w grze nie pokaza jesli ich nie rozpakujesz.
Trzeba kliknac na paczkę prawym myszy i wybrac opcje "wypakuj tutaj". Czy to mod czy CC to przed wklekjeniem do folderu mods musi miec forme pliku - najczesciej package. Oprocz tego obiekt CC (czesci sima, ubrania włosy czy meble, kolory scian) nie bedzie dzialał w grze jesli warunkiem aby działał bylo pobranie do niego meshu. oczywiscie nie bedzie tez działal jesli przestał byc kompatybilny z gra po kolejnej aktualizacji.
Po każdej aktualizacji większość skript modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuc.
Sprawdzanie co padlo tym razem po patchu w naszym folderze mods i wymiana albo usunięcie tego co juz nie działa lub działa źle, to cena jaka gracz placi za uzywanie tych nie aprobowanych przez EA nieoficjalnych dodatków do gry z netu.
Nie jestem pracownikiem EA