Forum Discussion

kreatora's avatar
kreatora
Hero (Retired)
5 years ago

Re: Nie mogę wyrzucić śmieci

@plebanx11

1.Jesli masz jakieś mody przenieś/wysuń myszką folder mods na pulpit z folderu gry.
2. Nastepnie obojeętnie czy masz czy nie masz modów idź do folderu gry w Dokumentach
Sciezka do folderu The Sims 4 w Win10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
3. Usuń z tego folderu do kosza plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie - nie obawiaj się, gra odtworzy je wszystkie po wlaczeniu.
4. Nastepnie napraw grę na Origin
Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę The Sims4 - wybierz opcje Napraw,
Musisz odczekać aż Origin sprawdzi i naprawi plki wszystkich dodatów jakie posiadasz.- z tym ze jesli jesteś na Macu Origin naprawi tylko grę podstawowową.
Włącz grę aby wygenerował sie nowy, pusty folder mods i sprawdź czy dalej masz ten bład.w grze bez modów,
Jeśli bład zniknął to znaczy ze zawinil jakiś mod czy CC niekompatybilne z grą po aktualizacji,
Musisz go albo wymienic na nowy aktualny, jednak jesłi nie ma wersji aktualnej stworzonej po 5 września na stronie tworcy musisz usunąć go z gry.
jak sprawdzić mody i znależć ten ktory psuje grę znajdziesz tutaj w poradniku.
. https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Jednak jesli modów nigdy nie uzywaleś , a mimo usuniecia tych folderow i naprawy gry bład nie zniknie wykonaj reset fabyczny folderu gry, Twoje sejfy i biblioteka nie zostana uszkodzone i nie starcisz swojego zapisu,
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin/Moja biblioteka gier -prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw
3. Wlacz teraz gre aby utworzył sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem i sprawdź czy bład znikł , zapisz grę i wyjdz z gry
4. Jesli to bedzie działac wyjdź z gry i usuńs z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
5. Następnie skopiuj swoj stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
Włącz grę i sprawdź czy ten bład zniknął także i.w starym sejfie.

Jesli miales mody zastosuj sie do rad z poradnika z podanego powyżej linku, gdyz jesli je włozysz niesprawdzone do gry to znów gra ci sie zepsuje

Nie jestem pracownikiem EA

No RepliesBe the first to reply

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 20 hours ago
7,631 Posts