Forum Discussion

Re: Niedziałające mody po ich aktualizacji

Hej @dominikadaria24 

Nie masz przypadkiem w grze innych modów? Mam ten mod w grze i nie mam z nim żadnego problemu. 🙂

5 Replies

• Hej @danuta720, właśnie mam inne mody i one mi działają, a przy tym jak klikam na sima i daje MCC to tylko gra się pauzuje i nic się nie dzieje
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@dominikadaria24 

Te "inne mody" mogły zostać zepsute przez aktualizację gry i teraz mogą blokować działanie plików MCCC.

Wyjmij z gry wszystkie mody i wtedy sprawdź działanie MCCC.

Jeżeli to nie pomoże to zrób tzw. czysty rozruch gry (reset gry do ustawień fabrycznych:

1. z katalogu Dokumenty wyjmij folder The Sims 4 (ścieżka dostępu: C:\Users\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4)

2. włączyć grę, a po wejściu do niej wybierz sima z CAS i umieść go na jakiejś działce.

3. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

4. Do folderu Mods w nowej grze dodaj mod MCCC (tylko ten jeden mod!), włącz grę i sprawdź jego działanie.

• Ewidentne coś się z grą stało, ponieważ usunęłam wszystkie mody, a jak gram to nadal są. Spróbuje zrobić ten reset gry, ale czy przy tym resecie usuną mi się wszystkie rodziny? 

• Ewidentne coś się z grą stało, ponieważ usunęłam wszystkie mody, a jak gram to nadal są. Spróbuje zrobić ten reset gry, ale czy przy tym resecie usuną mi się wszystkie rodziny?
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

@dominikadaria24 

Reset gry to inaczej nowa gra, nie będzie w niej więc starej rozgrywki. Jednak gdy zastosujesz wszystkie punkty, które napisałam wyżej to będziesz mogła odzyskać swoją starą rozgrywkę.

Więc jeszcze raz - najpierw wykonaj te punkty:

1. z katalogu Dokumenty wyjmij folder The Sims 4 (ścieżka dostępu: C:\Users\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4)

2. włączyć grę, a po wejściu do niej wybierz sima z CAS i umieść go na jakiejś działce.

3. Zapisz grę według opcji "Zapisz jako" i wyjdź z niej.

4. Do folderu Mods w nowej grze dodaj mod MCCC (tylko ten jeden mod!), włącz grę i sprawdź jego działanie.

Gdy w nowej grze mod MCCC będzie w porządku to po wyjściu z niej możesz zastosować te kroki:

1. Ze starego folderu gry The Sims 4, który przeniosłaś na pulpit komputera, skopiuj podfoldery:

- Tray

-saves

2. Następnie z katalogu Dokumenty\Electronic Arts\The Sims 4 usuń te same foldery:

- Tray

saves

i zastąp je tymi samymi folderami skopiowanymi ze starej gry.

3. Włącz grę - powinnaś zobaczyć starą rozgrywkę.

Uwaga!

Nie wkładaj do niej starego folderu Mods, bo zabawa z błędem MCCC zacznie się od nowa.

Jeżeli będziesz chciała grac innymi modami to najpierw sprawdź ich aktualizacje.

Uwaga II - niektórzy moderzy, od aktualizacji gry,  kilka razy poprawiali swój mod. Na przykład Twisted Mexi 3 razy musiał aktualizować mod budowlany BBB, gdyż ostatnia aktualizacja gry (a było ich dwie w tym samym dniu) zepsuła niektóre skrypty połączeń wyskakujących okienek. Dlatego dopiero 3 wersja poprawki tego moda jest aktualna.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 32 minutes ago
7,754 Posts