Re: otoczenie z nowego dodatku do the sims 4 nie chce się wczytać
@alx111222
1. Sprobuj wylączyć Origin w grze
Origin/ Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja właściwości ,Tam bedzie opcja wylaczenia Origin w grze
2. Jednak jesli uzywasz modów a nieopatrznie wlaczylas te mody w opcjach gry po aktualizacji a one byly do tej aktualizacji niedostosowane to też to mogło zaskutkowac takim efektem
Wiec jesli uzywasz modow i CC
Przenieś/wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usuń z folderu gry także plik localthumbcache.package oraz wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie. Gra odtworzy je po włączeniu.
Idź na Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż Origin sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
Wlącz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i i sprawdź czy nadal masz ten bład.
Jesli blad zniknął sprawdź, czy są już dostępne nowe, zaktualizowane wersje modów, których używasz na stronach ich tworców
Następnie przeklejaj po kolei swoje mody i CC z pulpitu do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzając czy błąd nie wrócił tak długo az znajdziesz te ktore są zepsute i je usuniesz.
3. Jesli to co wyzej nie pomoze albo nie masz modow wcale
- Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Sciezka do tego folderu w Win10
Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
- Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw. Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
- Sprobuj wlaczyć teraz gre i jesli ci sie to uda to utworzy sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Jesli gra sie wlaczy to daj znac bo trzeba abyś odzyskala swoje zapisy i bibliotekę.
Edit :
Daj od razu znać jeśli opcja Napraw na Origin nie bedzie działać bo to bedzie wkazywac innego winowajce