Forum Discussion
22 Replies
- EA_Kuba5 years ago
Community Manager
Połączyłem Wasz temat z innym gdzie odpowiedzi na podobne pytanie udzieliła @danuta720 🙂
- @EA_Kuba robiłam tak i nie pomogło :/
- kreatora5 years agoHero (Retired)
Sprawdźcie czy plik GameVersion w waszym folderze Dokumenty jest taki sam jak w rzeczywistej wersji gry. Jak o zrobic:1. Otwórzcie grę i sprawdźcie na dole strony głównej swojej gry jaki tam jest numer wersji gry podany. Spiszcie sobie numer wersji gry ktory widzicie po otwarciu gry .
2.Teraz idźcie do Dokumenty> ElectronicArts> TheSims4 i znajdźcue w folderze gry plik GameVersion.Otwórzcie go i zobaczcie, jaki tam jest numer wersji gry, Jesli ta wersja gry jest rozna niz ta ktorą widzieliście po otwarciu gry mody nie beda działać. Musicie wpisać do pliku GameVersion w Dokumentach identyczny numer wersji gry jak ten, ktory widzieliście na ekranie strony głownej gry.
Kiedy te dwie wersje gry bedą zgodne mody zaczną działać.Nie jestem pracownikiem EA
- @kreatora Jezu dziękuje bardzo w końcu działa :D
- danuta7205 years agoHero+
Z jakiego powodu ten plik GameVersion miałby mieć inną wersję gry?
Dobrze by było, gdybyś mogła wyjaśnić to graczom, Na pewno przyda się na przyszłość. 🙂
Pozdrawiam.
- kreatora5 years agoHero (Retired)@danuta720
Kiedy gra zostaje uruchomiona po aktualizacji ta zmienia piliki w folderze gry.biezacej. A pzrynajmniej powinna. Z jakiegoś powodu u niektorych graczy po właczeniu gry w folderze GameVersion nie zostal powstał nowy plik z numerem nowej wersji ale zachował sie stary sprzed aktualizacji>
Dlaczego? Na to pytanie mogliby chyba odpowiedziec tylko tworcy gry.. - danuta7205 years agoHero+
Myślę, że problem ten nie leży w gestii twórców gry, a raczej dotyczy graczy, którzy przed aktualizacją gry nie wyjmują folderu Mods na pulpit komputera. Nie pilnują także aktualizacji modów oraz obiektów CC. A wtedy gra ma prawo zgłupieć i podczas aktualizacji mogą zdarzyć się błędy.
To oznacza jedynie ze jak pisala Danuta729 w folderze mods nadal sie znajduje plik niekompatybilny z grą. Wysun folder mods na pulpit , włacz grę aby wygenerowal sie nowy, pusty folder mods i włacz w opcjach gry mody.
Po tym zabiegu ta opcja juz nie wygasnie,
Nastepnie dodaj jeden slownie mod co do ktorego jestes pewna ze jest aktualny i sprawdź czy sie pojawił w grze.
Jesli to zadziala sprawdzaj po kolei cała resztę starych modów i CC aby znaleźć ten który jest nieaktualny,
Jak widzisz ten bład moze miec dwie przyczyny jedną wymieiona pzez Danuta720 w drugim poscie - druga niezgodna wersje gry.
Z tym ze ta druga - niezgodna wersja gry to zupełnie nowy bład, ktory powstał po ostatniej aktualizacji I juiz wiadomo co to sspowodowalo - program antywirusowy. Ta wersja gry nie zapisywala sie poprawnieu u tych ktorzy uzywaja antywirusowych programów innych niz Windows Defender - najczesciej u posiadaczy Avasti i to pomimo dodania tam gry i Origin do wyjatków, Ten programy taksze po ostatniej aktualizacji spowoduja błedy w Galerii - zamiast obrazkow czerwone krzyże. albo Galeria wcale sie nie wczytuje.Origin jest bardzo wrazliwy na wszystkie tego rodzaju programy nie pochodzące z Microsoftu.Rozwiazanem dla tych co nie maja tych programów wiec wersje gry mają zgodne jest to ktore zaproponowała Danuta720 i jeśli wersja gry jest zgodna i w folderze gry i w grze to nalezy jej rozwiazanie stosować.
Edit : Okazuje sie ze wylaczenie programów Avastu i AVC nie wystarcza nalezy je całkowicie odinstalowac i recznie zmienic wersje gry jak opisano wyzej, jesli jest niezgodna z rzeczywistą
Oba te programy powodują nie tylko wylaczenie modów ale inne dolegliwosci gry, ktore moga wam póxniej wyskoczyć Windows Defender na Windowsie i GateKeeper na Macu wystarczająco chronia wasze komputery
Po odinstalowaniu tych programów nalezy obowiazkowo naprawic gre na Origin
Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladkę TS44 - opcja Napraw
Podpinam się pod temat. Po aktualizacji nie działa mi galeria. Robiłem już podstawowe rzeczy typu zmiana nazwy folderu ,żeby się podmienił i nic :/
@p10qsws8
Dodaj Origin i gre do wyjatkow w Windows Defender a jesli masz inny program antywirusowy oprocz Defendera wylacz go.
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4028485/windows-10-add-an-exclusion-to-windows-security
Do wyjatkow oprocz Origin dodajesz 2 pliki gry TS4exe oraz TS4_x64 .
Kazdy z tych plików znajduje sie w innym podfolderze . Jeden w w Bin folder , a drugi w Bin_LE folderze
Sciezka do tych plików w Windowsie
Moj komputer > dysk C.> Pliki programów (x86) >Origin games >The Sims4 > game (szukaj pod literka g) > Bin i Bin_LE Generalnie to się pospieszyłem i zacząłem pobierać od nowa (reinstalacja) ,ale jeśli to faktycznie kwestia zabezpieczeń to dam znać. Tylko czy to pojawiłoby się dopiero po ostatniej aktualizacji ?
sorry ale jak sprawdzić ten numer bo nie do końca to jest jasne .
- @kreatora Czy mogłabym wiedzieć, jak zmienić numer wersji, gdyż za bardzo nie wiem?
u mnie to też pomogło bardzo dziękuję
Boże dziękuje ci. Naprawdę od dwóch dni próbowałam włączyć mody. Ale nie miałam pojęcia gdzie leży problem. Teraz na szczęście wszystko działa
BARDZO DZIĘKUJĘ ! PRZEZ BARDZO DŁUGI CZAS NIE MOGŁAM WŁĄCZYĆ MODÓW, A TERAZ DZIĘKI TOBI DAM RADĘ ! ♥
Wielkie dzięki za pomoc. 🙂
- @kreatora nie wiesz jak sie ciesze ze twoj post mi pomogl wreszcie mi mody chodza
Chwała Tobie! W końcu działają!
dziekuje baaardzo <3
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 7 hours ago
Jak to wyłączyć?
Solved11 hours ago