Forum Discussion

Re: Problem z fundamentami

@xLimcia 

O pół kratki to nie, ale o kratkę to tak -  można tak postawić fundamenty o rożnych wysokościach, następnie łączysz je schodami:

Pozdrawiam.

5 Replies

• xLimcia's avatar
    xLimcia
    6 years ago

No właśnie i w tym tkwi problem. U Ciebie to jest możliwe. U mnie podnosi się wszystko jednocześnie, nie ważne w jakiej jest odległości od siebie. Może mi to ktoś jakoś wytłumaczyć? 

@danuta720  napisał/a:

@xLimcia 

O pół kratki to nie, ale o kratkę to tak -  można tak postawić fundamenty o rożnych wysokościach, następnie łączysz je schodami:

Pozdrawiam.

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@xLimcia 

Możesz pokazać to na zdjęciu z gry?

Czy masz w grze jakieś mody/CC?

Pokazuję jeszcze raz, jak podnoszę fundamenty, robię to po kolei:

- stawiasz obok siebie (odległość jednej kratki), dwa fundamenty

- następnie klikasz na jeden z nich i podnosisz do góry strzałką w środku

Jak widać niżej na zdjęciu, drugi fundament jest nienaruszony:

• xLimcia's avatar
    xLimcia
    6 years ago

Nie wiem czemu jak budowałam ostatnio dom, wgl mi to nie wychodziło a teraz na czystym podłożu to działa. Dzięki. Może wiesz w jaki sposób fundament jest nałożony na basen? 

@danuta720  napisał/a:

@xLimcia 

Możesz pokazać to na zdjęciu z gry?

Czy masz w grze jakieś mody/CC?

Pokazuję jeszcze raz, jak podnoszę fundamenty, robię to po kolei:

- stawiasz obok siebie (odległość jednej kratki), dwa fundamenty

- następnie klikasz na jeden z nich i podnosisz do góry strzałką w środku

Jak widać niżej na zdjęciu, drugi fundament jest nienaruszony:

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    6 years ago

@xLimcia 

Wszystko jasne, na zdjęciu pokazane są różne wysokości, ale nie wszystkie są fundamentami. fundamenty przylegają jedynie do do domu i jedyną odnogą jest wąski fundament po lewej stronie zdjęcia (domu).  Reszta to płaskie kwadraty > tak się nazywa narzędzie z trybu budowy w zakładce "fundamenty" i nakłada się je na basen w ten sposób:

Basen natomiast  został umieszczany bezpośrednio na podłożu, czyli nie ma pod sobą żadnego fundamentu.

Można podłożyć pod basen fundament, chwytając za krawędzie basenu - podnosisz go do góry tak samo, jak sam fundament, ale w tym wypadku jest to niemożliwe, bo nie podniesie się on, przez nałożone na niego brzegi-płaskie kwadraty.

Dopiero po zdjęciu, przeniesieniu lub usunięciu tych brzegów, można podnieść fundament basenu i połaczyć go  z fundamentem domu, ale już nie nałożysz na niego innych wysokości.

• xLimcia's avatar
    xLimcia
    6 years ago

@danuta720  napisał/a:

@xLimcia 

Wszystko jasne, na zdjęciu pokazane są różne wysokości, ale nie wszystkie są fundamentami. fundamenty przylegają jedynie do do domu i jedyną odnogą jest wąski fundament po lewej stronie zdjęcia (domu).  Reszta to płaskie kwadraty > tak się nazywa narzędzie z trybu budowy w zakładce "fundamenty" i nakłada się je na basen w ten sposób:

Basen natomiast  został umieszczany bezpośrednio na podłożu, czyli nie ma pod sobą żadnego fundamentu.

Można podłożyć pod basen fundament, chwytając za krawędzie basenu - podnosisz go do góry tak samo, jak sam fundament, ale w tym wypadku jest to niemożliwe, bo nie podniesie się on, przez nałożone na niego brzegi-płaskie kwadraty.

Dopiero po zdjęciu, przeniesieniu lub usunięciu tych brzegów, można podnieść fundament basenu i połaczyć go  z fundamentem domu, ale już nie nałożysz na niego innych wysokości.

Dziękuję za pomoc

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,174 PostsLatest Activity: 7 days ago