Forum Discussion
5 Replies
No właśnie i w tym tkwi problem. U Ciebie to jest możliwe. U mnie podnosi się wszystko jednocześnie, nie ważne w jakiej jest odległości od siebie. Może mi to ktoś jakoś wytłumaczyć?
@danuta720 napisał/a:O pół kratki to nie, ale o kratkę to tak - można tak postawić fundamenty o rożnych wysokościach, następnie łączysz je schodami:
Pozdrawiam.
- danuta7206 years agoHero+
Możesz pokazać to na zdjęciu z gry?
Czy masz w grze jakieś mody/CC?
Pokazuję jeszcze raz, jak podnoszę fundamenty, robię to po kolei:
- stawiasz obok siebie (odległość jednej kratki), dwa fundamenty
- następnie klikasz na jeden z nich i podnosisz do góry strzałką w środku
Jak widać niżej na zdjęciu, drugi fundament jest nienaruszony:
Nie wiem czemu jak budowałam ostatnio dom, wgl mi to nie wychodziło a teraz na czystym podłożu to działa. Dzięki. Może wiesz w jaki sposób fundament jest nałożony na basen?
@danuta720 napisał/a:Możesz pokazać to na zdjęciu z gry?
Czy masz w grze jakieś mody/CC?
Pokazuję jeszcze raz, jak podnoszę fundamenty, robię to po kolei:
- stawiasz obok siebie (odległość jednej kratki), dwa fundamenty
- następnie klikasz na jeden z nich i podnosisz do góry strzałką w środku
Jak widać niżej na zdjęciu, drugi fundament jest nienaruszony:
- danuta7206 years agoHero+
Wszystko jasne, na zdjęciu pokazane są różne wysokości, ale nie wszystkie są fundamentami. fundamenty przylegają jedynie do do domu i jedyną odnogą jest wąski fundament po lewej stronie zdjęcia (domu). Reszta to płaskie kwadraty > tak się nazywa narzędzie z trybu budowy w zakładce "fundamenty" i nakłada się je na basen w ten sposób:
Basen natomiast został umieszczany bezpośrednio na podłożu, czyli nie ma pod sobą żadnego fundamentu.
Można podłożyć pod basen fundament, chwytając za krawędzie basenu - podnosisz go do góry tak samo, jak sam fundament, ale w tym wypadku jest to niemożliwe, bo nie podniesie się on, przez nałożone na niego brzegi-płaskie kwadraty.
Dopiero po zdjęciu, przeniesieniu lub usunięciu tych brzegów, można podnieść fundament basenu i połaczyć go z fundamentem domu, ale już nie nałożysz na niego innych wysokości.
@danuta720 napisał/a:Wszystko jasne, na zdjęciu pokazane są różne wysokości, ale nie wszystkie są fundamentami. fundamenty przylegają jedynie do do domu i jedyną odnogą jest wąski fundament po lewej stronie zdjęcia (domu). Reszta to płaskie kwadraty > tak się nazywa narzędzie z trybu budowy w zakładce "fundamenty" i nakłada się je na basen w ten sposób:
Basen natomiast został umieszczany bezpośrednio na podłożu, czyli nie ma pod sobą żadnego fundamentu.
Można podłożyć pod basen fundament, chwytając za krawędzie basenu - podnosisz go do góry tak samo, jak sam fundament, ale w tym wypadku jest to niemożliwe, bo nie podniesie się on, przez nałożone na niego brzegi-płaskie kwadraty.
Dopiero po zdjęciu, przeniesieniu lub usunięciu tych brzegów, można podnieść fundament basenu i połaczyć go z fundamentem domu, ale już nie nałożysz na niego innych wysokości.
Dziękuję za pomoc
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 15 hours ago
- 17 hours ago
- 18 hours ago
- 20 hours ago
- 21 hours ago