6 years ago
Problem z fundamentami
Witam, mam problem z budowaniem a raczej z stawianiem fundamentów na różnej wysokości. Gdy chce podnieść jeden fundament to cała reszta również idzie do góry. Czy robię coś źle?
@kreatora napisał/a:
@xLimcia
Jesli fundamenty są zbyt blisko siebie będą podnosić się jednocześnie. Aby tak nie reagowały nie mogą byc ze soba polaczone i oddalone od siebie co najmniej o 4-6 kratek.
Nie jestem pracownikiem EA
Może i masz rację bo w taki sposób nie próbowałam ale w takim razie co z filmikami na yt gdzie ludzie stawiają je pół kratki od siebie a są na różnych wysokościach?
O pół kratki to nie, ale o kratkę to tak - można tak postawić fundamenty o rożnych wysokościach, następnie łączysz je schodami:
Pozdrawiam.
No właśnie i w tym tkwi problem. U Ciebie to jest możliwe. U mnie podnosi się wszystko jednocześnie, nie ważne w jakiej jest odległości od siebie. Może mi to ktoś jakoś wytłumaczyć?
@danuta720 napisał/a:O pół kratki to nie, ale o kratkę to tak - można tak postawić fundamenty o rożnych wysokościach, następnie łączysz je schodami:
Pozdrawiam.
Możesz pokazać to na zdjęciu z gry?
Czy masz w grze jakieś mody/CC?
Pokazuję jeszcze raz, jak podnoszę fundamenty, robię to po kolei:
- stawiasz obok siebie (odległość jednej kratki), dwa fundamenty
- następnie klikasz na jeden z nich i podnosisz do góry strzałką w środku
Jak widać niżej na zdjęciu, drugi fundament jest nienaruszony:
Nie wiem czemu jak budowałam ostatnio dom, wgl mi to nie wychodziło a teraz na czystym podłożu to działa. Dzięki. Może wiesz w jaki sposób fundament jest nałożony na basen?
@danuta720 napisał/a:Możesz pokazać to na zdjęciu z gry?
Czy masz w grze jakieś mody/CC?
Pokazuję jeszcze raz, jak podnoszę fundamenty, robię to po kolei:
- stawiasz obok siebie (odległość jednej kratki), dwa fundamenty
- następnie klikasz na jeden z nich i podnosisz do góry strzałką w środku
Jak widać niżej na zdjęciu, drugi fundament jest nienaruszony: