Re: Problem z uruchomieniem gry po aktualizacji Windows 10
Hej @Hriyah
Aktualizacja Windows także mi zepsuła grę. Zawiera ona dużo błędów, między innymi nadmierne obciążenie procesora. Ponadto zmieniła ustawienia Windows, które spowodowały ingerencję w moją grę.
Jak sobie z tym poradziłam:
1. Wejdź we "Wszystkie ustawienia", następnie kliknij kafelek "Granie":
2. "Pasek gry" - sprawdź, czy masz wyłączony, jeżeli nie to go wyłącz.
- pod spodem - biały kwadracik z napisem: "Otwieraj pasek gry za pomocą tego przycisku na kontrolerze" wyłączony (dotyczy tylko Xbox).
3. "Ujęcia"
- opcja "Rejestruj w tle podczas gry" ma być wyłączona,
- opcja "Rejestruj dźwięk podczas rejestrowania gry" ma być wyłączona.
- opcja "Zarejestrowane wideo" > liczba klatek na sekundę - 30 kl./s(zalecana) - włączona
- opcja "Zarejestrowane wideo" > liczba klatek na sekundę - 60 kl./s - wyłączona
4. "Tryb gry" - ma być wyłączony.
Dodatkowo:
1. Wejdź w "Menadżer urządzeń" (prawym klawiszem myszki klikasz na ikonkę Windows znajdująca się w lewym, dolnym rogu ekranu)
2. Następnie opcja Wydajność i sprawdź ile masz CPU oraz pamięci. Gdy CPU i Pamięć zbliża się do górnych wartości to będzie oznaczało przeciążenie systemu.
Wtedy najlepiej na chwilę wyłączyć komputer.
Prawdopodobnie jeszcze w tym miesiącu ma wyjść naprawcza aktualizacja Windows.
Uwaga!
1.Jeżeli masz w grze jakieś modyfikacje lub/i CC to wyjmij je z gry (i nie wkładaj ich z powrotem, gdyż mogą zawierać zepsute mody/CC).
2. Z folderu The Sims 4 usuń plik localthumbcache.package .
3. Napraw grę na Origin.
Przeczytaj poradnik i zastosuj go u siebie.
Po wykorzystaniu wszystkich opisanych wyżej kroków sprawdź grę.
Jeżeli nic nie pomoże to poproszę o przesłanie raportu „dxdiag” Twojego komputera - Instrukcja.
Pozdrawiam.