Problem z uruchomieniem gry po aktualizacji Windows 10
- 6 years ago
Hej @Hriyah
Nowa aktualizacja nie naprawiła tego błędu. Ja na razie nie pobierałam tej aktualizacji. Poczekam na naprawczą.
Przeczytałam jeszcze raz Twój raport i zauważyłam, że w laptopie masz jakieś błędy związane z Windowsem, nie jestem jednak pewna, czy nie są to błędy systemowe, które nie mają nic wspólnego z aktualizacją Windows. Myślę, że dobrze by było, gdyby obejrzał go jakiś specjalista.
Jeżeli zdecydujesz się postawić na nowo system to nie pobieraj dwóch ostatnich aktualizacji Windows.
Wracając do aplikacji Origin oraz gry, błędy związane z nimi mogą występować, gdy długo nie logujesz się na swoje konto Origin, a tym samym nie aktualizujesz na bieżąco Origin oraz gry.
Dlatego myślę, że nie zaszkodzą następujące kroki:
1. Z katalogu Dokumenty skopiuj cały folder The Sims 4 na pulpit komputera.
2. Odinstaluj grę The Sims 4(a także wszystkie dodatki, jakie posiadasz) oraz aplikację Origin.
3. Przeczyść komputer programem CCleaner
4. Uruchom ponownie komputer.
5. Pobierz/zainstaluj najnowszą wersję Origin.
6. Zaloguj się na swoje konto Origin.
7. Kliknij na podstawę gry , a następnie pobierz ją na swój komputer(także) dodatki, a na końcu zaktualizuj ją.
8. Włącz grę.
9. Jeżeli cala operacja się powiedzie to wejdź do gry, następnie do jakiegoś otoczenia i zapisz ją według opcji "zapisz jako", wyjdź z gry.
10. Wejdź do katalogu Dokumenty/Electronic Arts - a następnie do folderu gry The Sims 4 dopisz jakąś nazwę, np. The sims 4-nowa gra.
11. Pod tym folderem umieść stary folder gry , który poprzednio skopiowałaś na pulpit komputera.
12. Jeszcze raz uruchom grę w celu sprawdzenia, czy stara gra się włączy (jeżeli stara gra nie jest zepsuta to powinna się włączyć).
Przy okazji, masz mało pamięci RAM. Obecnie posiadasz 4 GB, gdy gra w tej chwili potrzebuje już około 8 GB do poprawnego działania, zatem - jeżeli w laptopie znajduje się miejsce to zalecane jest dokupienie przynajmniej 4 GB RAM.
Pozdrawiam.