Re: Problem z uruchomieniem The sims 4
@2007122719831007
Pierwsze sprawdz czy masz aktualne Sims4 studio, Zdaje sie ze niedawno wyszła nowa wersja
Po drugie twoczyni modow chyba powinna wiedziec jak sie sprawdza ktory mod jest zepsuty bo to wcale nie jest pewnik ze to ten mod przy ktorym dlubalas. Moglo dojsc do "kolizji" z innym modem - zdarza sie choc rzadko.
Na dziis przeczytaj ten poradnik i sprawdz WSZYSKIE modyfikacje po kolei aby znalezc ten ktory jeszcze dodakowo jest zepsuty oraz usuń wskazane tam pliki z folderu gry
https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message
Mozesz jednak od razu naprawić cały folder gry zanim zaczniesz szukac tych popsutych modów/
1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
2. Nastepnie napraw gre na Origin
Origin Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke gry opcja Napraw, Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie dodatki
3. Sprobuj wlaczyć teraz gre i jesli ci sie to uda to utworzy sie nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
Zacznij nowa gre byle jakim simem , zapisz grę i wyjdz z gry
4. Włącz znów grę i sprawdź, czy mozesz wejsc do nowego zapisu bez problemu.
5. Jesli bład znikl wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach nastepujące foldery: Saves i Tray.
6. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jesli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
7. Jesli mialaś jakies mody nie dodawaj ich na razie do nowego folderu gry. Bedziesz prawdopodobnie potrzebowala ich nowych wersji już dostosowanych to ostatnich aktualizacji, bo jak pewnie wiesz po każdej aktualizacji większość script modów i część CC (ubrania, skiny, oczy, włosy, meble i inne) będzie juz niekompatyblina z grą i bedzie ja psuć. Po ostanich aktualizacjach duzo script modów i nawet niektore CC juz nie pasują do gry. a tworca modów jest obowiazany dostosowywac je do tych aktualizacji za kazdym razem o ile chce istniec na tym rynku
8.Włącz grę i sprawdź czy bład zniknął .w starym sejfie. Jednak jesli miales jakies obiekty CC w domach ( meble itp. ) to stary sejf mogl sie zbugować.
Nie jestem pracownikiem EA