Forum Discussion

Re: Problem z wydarzeniami towarzyskimi

Witaj @Cyr4ax_MK3

Przyznam, że nie rozumiem, jaki masz problem. Na załączonym zdjęciu widać wszystkie zadania, jakie powinien wykonać gospodarz imprezy. 

Mógłbyś dokładnie opisać, w czym problem?

Gospodarz przyjęcia powinien inicjować pokazane na zdjęciu zadania. Robić je aż do skutku. Klikając na jakimś simie (najlepiej na simach, z którymi twój sim ma najlepsze relacje przyjacielskie, bądź romantyczne),  wybierasz odpowiednie opcje, np. przyjacielskie, bądź romantyczne i przewijasz je aż do skutku, dopóki nie pokaże się odpowiadający zadaniu komunikat.

Pozdrawiam.

4 Replies

• Witaj @danuta720
    Właśnie problem w tym że to co jest w załączniku powinno wyświetlać sie przy każdym organizowanym przyjęciu a niestety u mnie tego nie ma jest tylko rodzaj imprezy i zegar odliczający czas do jej końca, więc niestety za każdym razem kończę wydarzenie z brązowym medalem ponieważ nie wyświetlają mi się zadania do wykonania.

Pozdrawiam
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@Cyr4ax_MK3

Czy masz w grze jakieś CC/mody? 

Jeżeli tak, to:

1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera (i na razie nie wkładaj go z powrotem do gry)

2. Z folderu gry znajdującej się w Moich Dokumentach (ścieżka dostępu (u

mnie): C:\...\...\Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

3. Napraw grę na Origin.

4. Wejdź do gry i sprawdź rozgrywkę.

Przeczytaj ten poradnik: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

* Gdy nie masz w grze żadnych modyfikacji także usuń te pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

* Napraw grę na Origin.

* Sprawdź, czy twoja Biblioteka w Galerii (odpowiednik: folder Tray w Moich Dokumentach) nie jest przeładowana. Jeżeli masz tam dużo domów, rodzin, etc... to skopiuj sobie folder Tray na pulpit komputera, a w Bibliotece usuń wszystko. Gdy będziesz potrzebował coś z Biblioteki to zamienisz już pusty folder Tray na ten sam folder z pulpitu komputera.

* Wejdź do gry i sprawdź rozgrywkę.

UWAGA:

Zawsze zapisuj grę według opcji "zapisz jako".

Pozdrawiam.

• @danuta720

Gra została naprawiona wg twoich instrukcji, niestety błąd cały czas jest a grę mam czystą, bez modów.
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    7 years ago

@Cyr4ax_MK3witaj!

Twój błąd związany jest z rozgrywką, być może trzeba w grze zaznaczyć jakąś dodatkową opcję, np. "prestiżowe wydarzenie".

Poczytaj też samouczek, może w nim znajdują się jakieś podpowiedzi.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,310 PostsLatest Activity: 5 minutes ago