Forum Discussion

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@ADAMxWERONIKA 

Czy uzywasz w grze obiektow zmodyfikowanych z netu?

Czy masz dodatek Pory roku? 

Zakladam, ze jesteś na Origin, a nie na EA Desktop czy Steamie 

Spróbuj naprawić grę na Origin 

Origin/Moja Biblioteka Gier - prawym myszy na okladkę TS4 - opcja Napraw

Musisz poczekać az Origin sprawdzi wszystkie dodatki jakie posiadasz.  

Jednak gdy  biezący sejf gry jest  zbugowany bledów po tej naprawie nie bedzie w nowo zalozonym po naprawie sejfie ale w starym zapisie nie znikną. 

Inne bledy powoduje posiadany dodatek Pory roku , Przy kazdej zmianie pór roku część roślin nawet tych zabezpieczonych powraca do stadium "posadzone" i trzeba czekać kilka dni az znowu wykiełkują.

Niemniej nigdy nie obumieraja one całkowiecie jak ty to opisujesz  w swoim poście i nie trzeba ich sadzić ponownie - wiec jesli tak sie u ciebie dzieje to jest to juz poważny bug gry - być moze spowodowany posiadanym przez ciebie nieaktualnym modem 

• Tak używam modów z internetu oraz mc comacenter, nigdy nie miałam takich problemów a gram na tych modach od dobrych 4 lat, obecnie gam na EA a wcześniej grałam na origin. 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    4 years ago

@ADAMxWERONIKA 

Ostatnia aktualizacja zepsuła skórki, włosy i inne obiekty CC z trybu CAS. Jeżeli więc masz je w grze to są one nieaktualne i mogą powodować także takie błędy.

Wielu twórców tych CC jeszcze ich nie zaktualizowało, więc musisz czekać.

W tej sytuacji najlepiej pozbyć się tych CC z gry.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 2 hours ago