Forum Discussion

Re: Tryb budowania nie działa

@BrudnyAdam  Hej 🙂

Błędów nie ma w grze, sprawdzałem i tryb budowy działa bez zarzutu - jeśli to byłby błąd ogólny to wszyscy byśmy go mieli.

Najpierw trzeba sprawdzić na własnym podwórku czyt. komputerze czy coś nie zawiniło.

Jeśli posiadasz modyfikacje to je wyjmij z gry - będą już nieaktualne pod nową aktualizację.

Skasuj z dokumentów plik localthumbcache.package

Następnie napraw grę w Origin klikając prawym przyciskiem myszy na okładce gry "The Sims 4" i z menu wybierz "napraw" - musisz odczekać jakiś czas aż skończy.

Nie wkładaj modów do gry, tylko ją uruchom i zobacz czy tryb budowy już działa prawidłowo.

6 Replies

• BrudnyAdam's avatar
    BrudnyAdam
    New Novice
    5 years ago
    Nie, to nie jest rozwiązanie. Nie wiem czemu ktoś to zaakceptował jako rozwiązanie. >:-(
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

Hej @BrudnyAdam 

A nie masz przypadkiem w grze moda Better BuildBuy autorstwa TwistedMexi?

Jeżeli masz go w grze, to rozwiązanie @Narayen  , jak najbardziej jest dobre, gdyż ten mod właśnie powoduje tego rodzaju błędy, jakie masz u siebie w grze.

Zapoznaj się z tym poradnikiem: https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

Dodatkowo, jeżeli masz jakiś program antywirusowy z internetu, typu Avast, lub podobny, to te programy ostatnio blokują pliki gry. W takiej sytuacji wyłącz je, lub odinstaluj.

Pozdrawiam.

• BrudnyAdam's avatar
    BrudnyAdam
    New Novice
    5 years ago
    Nie mam tego moda, ani programu antywirusowego z internetu
  • BrudnyAdam's avatar
    BrudnyAdam
    New Novice
    5 years ago
    Nie mam modów, a to, że tam o tym napisałem nie oznacza, że mam tego moda.
    "Pozdrawiam. 🙂"
  • danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    5 years ago

@BrudnyAdam 

Rozumiem, jednakże, sytuacja, o której piszesz ma miejsce w grze jedynie w przypadku, gdy znajdują się w niej jakieś niekompatybilne modyfikacje.

Podobnie, jak @Narayen , nie mam żadnych problemów, więc na pewno nie jest to problem z grą. 🙂

Buduję bardzo dużo, od początku istnienia The Sims 4 zbudowałam ponad 450 domów i nigdy nie miałam problemów w trybie budowy.

Możesz spróbować dwóch wersji naprawy folderu gry:

1. Napraw grę na Origin - bezpośrednio po naprawie gry, wejdź do niej i sprawdź tryb budowy.

2. Do folderu gry, w katalogu Dokumenty dopisz jakąś nazwę, np "stara gra", następnie włącz grę - w katalogu Dokumenty utworzy się nowy folder gry. Wejdź do jakiegoś otoczenia z wybranym Simem z CAS i zakwateruj go tam, a następnie zapisz grę według opcji "zapisz jako". wyjdź z gry.

Ze starego folderu gry do nowej gry - skopiuj:

- folder Tray

- folder Saves.

Włącz grę i zobacz, czy nastąpiła poprawa.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 2 days ago