Sługus zmienia się w człowieka po aktywowaniu
Znalazłam ostatnio błąd w mojej grze (The Sims 4). Mój Sim stworzył sługusa, ale po wybraniu opcji aktywowania sługusa i wybraniu jego płci, po odtworzeniu animacji, mój robot zmienił się w człowieka, randomowo wygenerowanego Sima, który miał być moim sługusem. Po najechaniu na nim i kliknięciu pojawia się panel interakcji, jak podczas interakcji z normalnym Simem. Jest to pełnoprawny Sim, który zaraz się żegna i wychodzi z mojego domu jakby nigdy nic.
Wszystkie nazbierane do utworzenia sługusa materiały zostały pobrane z wyposażenia Sima, dlatego w celu powtórzenia użyłam MCCC, żeby pojawiły się materiały i Sim jeszcze raz mógł stworzyć sługusa. Sytuacja się powtórzyła, ale tym razem nagrałam filmik dla potwierdzenia, bo za pierwszym razem nie mogłam uwierzyć, że jest taki błąd w grze. Sprawdziłam mojego "sługusa" jeszcze w trybie Tworzenia Sima i rzeczywiście był to zwyczajny Sim, chociaż dopiero co stworzyłam go jako sługusa. Zapisałam i wyszłam z gry.
Dodam, że posiadam wszystkie dodatki, jakie istnieją na dzień dzisiejszy, oprócz jednego dodatku z serii "kits", więc taka duża ilość rozszerzeń może czasem bardziej "bugować" moją rozgrywkę, chociaż z tym bugiem mam do czynienia po raz pierwszy,
Posiadam mody: (wszystkie, oprócz małych modów, były aktualne w momencie zajścia w grze):
MCCC wersja 8.1.1
MC WOOHOO wersja 8.1.1
UI cheats wersja 1.24
małe mody dotyczące rozgrywki, choć nie sądzę, żeby to one były przyczyną błędu:
DoorKnockNotification (powiadomienia, gdy ktoś jest przed drzwiami),
LittleMsSam_FleaMarketEverySunday (pchli targ tylko w niedziele),
LittleMsSam_AutomaticThermostat (automatyczny termostat dostosowujący się do pogody w grze),
MSNAPOverhaul - NoStealing (blokowanie opcji "sharing is caring" ze spraw sąsiedzkich z eco dodatku, żeby simowie nie kradli przedmiotów z parceli publicznych, kiedy w danej okolicy jest ten plan sąsiedzki),
NewTownie and Random Names (randomowe nazywanie simów po angielsku),
Phaeriia_SimulatedFlowers-KnowYourCoworkersAndClassmates (znanie swoich kolegów ze szkoły i pracy),
Scarlet_ST_BadGradesAreOK (złe oceny w szkole są ok)
-są to moje własne tłumaczenie modów z angielskiego🙂]
More CAS columns - widok 3 kolumn w trybie Tworzenia Sima
Pawlq_english names for everyone - generowanie angielskich imion w trybie Tworzenia Sima
mapy fanartowskie wszystkich światów w grze
Tmex- BetterBuildBuy
Tmex -Always Testing
Proszę o pomoc, bo nie znalazłam takiego wątku w AnswersHQ i nie wiem, co mogłabym zrobić, żeby to naprawić.
Obecny Save jest moim głównym, na którym gram kilkoma rodzinami, między którymi zmieniam co jakiś czas. Chciałabym go zatrzymać, ponieważ gram na nim już od dawna i nie chciałabym tracić postępu i kilku generacji rodzin 😢 Nie mogę przesłać save'a, ponieważ w załącznikach pojawia się komunikat, iż nie mogę wybrać pliku z takim rozszerzeniem.