Forum Discussion

Ellie_S_25's avatar
5 years ago
Solved

Sim wykonuje tylko jedno polecenie

Odkąd zainstalowałam nowy dodatek wszystkie moje Simy wykonują tylko jedno polecenie po włączeniu gry i nie reagują na kolejne. Próbowałam naprawy przez Origin, ale nie pomogła

• @Ellie_S_25

1. Jesli masz jakiekolwiek mody w grze wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usun takze z folderu gry plik localthumbcache.package oraz wszyetkie foldery ze słwoem cache w nazwie. Gra odtworzy je po właczeniu.
    Nastepnie wejdź na Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw.. Musisz odczekać az Origin sprawdzi wszystkie dodatki.
    Wlacz gre i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli błąd zniknal przeklejaj po kolei swoje mody i CC do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy błąd nie wrócił . Jeli masz dużo CC (ubrania, wlosy, skiny) podziel je na mniejsze podfoldery po 50 sztuk CC w jednym i sprawdzaj te podfoldery kolejno.

2. Jesli nie masz CC ani modów: .
    Idź do Dokumentów > Electronic Arts > The Sims4
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Ten kompiter > Dysk lokalny C > użykownicy > nazwa własna twojego komputera > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Wysuń cały folder The Sims 4 na pulpit i idź na Origin naprawic gre
    Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
    Włacz gre i utworzy sie nowy, czysty folder The Sims4 w Dokumentach
    Zaczniij nowa gre byle jakim simem a po 10 minutach wyjdz z gry
    Usuń z nowo powstałego folderu nastepujące foldery Saves i Tray
    Skopiuj z pulpity swoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry. Zrób to samo z folderem Tray oraz plikiem TrayDeleteItems - jesli miałaś taki plik w starym folderze gry na pulpicie
    Teraz włacz gre, wroc do swojego starego sejfu i sprawdź czy nadal masz ten błąd

Nie jestem pracownikiem EA

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Ellie_S_25

1. Jesli masz jakiekolwiek mody w grze wysuń folder mods myszką na pulpit z folderu gry. Usun takze z folderu gry plik localthumbcache.package oraz wszyetkie foldery ze słwoem cache w nazwie. Gra odtworzy je po właczeniu.
    Nastepnie wejdź na Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladke TS4 - opcja Napraw.. Musisz odczekać az Origin sprawdzi wszystkie dodatki.
    Wlacz gre i sprawdź czy nadal masz ten bład.
    Jesli błąd zniknal przeklejaj po kolei swoje mody i CC do nowego folderu mods za kazdym razem sprawdzajac czy błąd nie wrócił . Jeli masz dużo CC (ubrania, wlosy, skiny) podziel je na mniejsze podfoldery po 50 sztuk CC w jednym i sprawdzaj te podfoldery kolejno.

2. Jesli nie masz CC ani modów: .
    Idź do Dokumentów > Electronic Arts > The Sims4
    Ten kompiter > Dysk lokalny C > użykownicy > nazwa własna twojego komputera > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Wysuń cały folder The Sims 4 na pulpit i idź na Origin naprawic gre
    Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
    Włacz gre i utworzy sie nowy, czysty folder The Sims4 w Dokumentach
    Zaczniij nowa gre byle jakim simem a po 10 minutach wyjdz z gry
    Usuń z nowo powstałego folderu nastepujące foldery Saves i Tray
    Skopiuj z pulpity swoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry. Zrób to samo z folderem Tray oraz plikiem TrayDeleteItems - jesli miałaś taki plik w starym folderze gry na pulpicie
    Teraz włacz gre, wroc do swojego starego sejfu i sprawdź czy nadal masz ten błąd

Nie jestem pracownikiem EA

• Hej.Podpinam się pod temat. Zrobilam tak jak w poleceniu, ale u mnie to nie dziala. Dalej moje simy stoja w miejscu. Pomocy :D

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@Sweet_Love_Kitty

Jeśli simy wykonują tylko jedno polecenie kliknij na telefon sima i podróżuj calą rodziną na jakąś pustą parcele i sprawdź czy na tej parceli też masz ten błąd.

Jesli simy nie reaguja na żadne polecenia
    Będąc w grze wejdź w panel Zarządzania światami - po prawej u gory ekranu. Obok znajdziesz panel Zarzadzaia rodzinami - znajdź tam opcje przeprowadzki . Przeprowadź część swoich simów do jakiejś jedno osobowej rodziny EA i sprawdź czy nadal masz ten błąd.i w tej rodzinie po przeprowadzce

Jesli tylko usunęlaś mody z gry a nie zrobiłaś resetu folderu, to Idź do Dokumentów > Electronic Arts > The Sims4
    1.Wysuń cały folder The Sims 4 na pulpit i idź na Origin lub EA ap naprawic gre
    *Origin
    / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
    *EA ap - Kolekcja - kliknij trzy kreski na okladce gry - opcja Napraw
    2. Włącz grę i utworzy sie nowy, czysty folder The Sims4 w Dokumentach
    Zacznij nową grę byle jakimi simami i sprawdź, czy nadal masz en błąd. Jeśli błąd znikł wyjdź z gry
    3. Następnie znów idż do Dokumentow i usuń z nowo powstałego folderu The Sims4 nastepujące foldery Saves i Tray
    4. Skopiuj z pulpity swoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry. Zrób to samo z folderem Tray oraz plikiem TrayDeleteItems - jesli miałaś taki plik w starym folderze gry na pulpicie

Jesli miałas jakieś mody nie dodawaj ich na razie do folderu gry. Prwdopodobnie bedziesz potrzebowala ich nowych aktualnych wersji

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,705 Posts