Sim zamiast pływać to chodzi po wodzie oraz brak rozszerzonej wersji telefonu.
Od czasu premiery Wyspiarskiego życia mam bugi w grze. Najpierw nie mogłam na telefonie znaleźć pracy dorywczej, więc zobaczyłam let's play z gry żeby dowiedzieć się gdzie to jest, po czym ujrzałam że mam okrojoną wersję telefonu. Następnie pojawił się bug z pływaniem. Sim zamiast pływać po prostu biegnie po wodzie do np. boi. Snorkeling również nie działa i biega w tym stroju zamiast pływać. Niestety ten bug bardzo psuje rozgrywkę i nie wygląda to dobrze. Jest jakiś sposób żeby to naprawić? Dwa razy naprawiałam grę przez origin ale dalej to samo, aktualizacja również jest aktualna.
Wszystkie błędy wymienione przez Ciebie związane są z nieaktualnymi modami, które masz w grze. Mody oddziaływają na całą grę i błędy związane z zepsutymi modami mogą pokazać się w zupełnie innych miejscach gry, niż Ci się wydaje.
Wyjmij te mody z gry na stale i nie wkładaj ich z powrotem, dopóki nie zostaną zaktualizowane.
Zapoznaj się z tym poradnikiem i zastosuj jego wszystkie kroki: https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863
Dodatkowo bugi, które masz w grze spowodowane są zwykłymi zapisami gry.
Zapisy:
a/ zapisz
b/ zapisz i wyjdź
- powodują nadpisywanie nowego zapisu na starym, a to w konsekwencji może doprowadzić do zepsucia się gry, gdyż zapisy zawierają błędy związane z modami, aktualizacjami , a te nakładają się na nowe zapisy gry.
Moja rada na teraz:
1. Wyjmij folder Mods na pulpit komputera i nie wkładaj go z powrotem do gry
2. Napraw grę na Origin.
3. W katalogu dokumenty do folderu z grą dopisz jakąś nazwę, np: "stara gra" (The Sims 4 -stara gra)
4. Zaloguj się na Origin, włącz grę (utworzy się nowa gra, bez twoich rodzin, domów)i sprawdź, czy nadal masz błędy.
5. Jeżeli wszystko będzie dobrze to zamień w nowym folderze folder Tray z poprzedniej gry z folderem nowej gry.
Uwaga: Folder Tray jest odpowiednikiem Biblioteki w grze, jeżeli chcesz, by twoje rodziny, domy można było umieścić w nowej grze to najpierw zapisz je do Biblioteki, a wtedy ich pliki ukażą się właśnie w folderze Tray
5. Zawsze zapisuj grę według opcji: "zapisz jako".
Pozdrawiam.