Forum Discussion

Mon_Ziel_TS4's avatar
5 years ago
Solved

Simka utknęła w akcesoriach ze Śnieżnej Eskapady

Tak, jak w temacie - ustawiłam simce strój zimowy z rękawicami i butami ze Śnieżnej Eskapady. Po wyjściu z CAS rękawice i buty pojawiły się przy każdym stroju. Zmiana rękawic i butów na inne nie pomogła. Usunęłam wszystkie stroje, pozostawiając Simkę w samej bieliźnie - problem nie zniknął. Czy ktoś się z czymś takim spotkał i wie, jak temu zaradzić? Najlepiej bez modów.

• Narayen's avatar
    Narayen
    5 years ago

@Mon_Ziel_TS4 Hej 🙂

@kreatora to nie jest bug gry.

Sprawdź w wyposażeniu swojej simki czy nie ma tam przypadkiem sprzętu wspinaczkowego. Jeśli ma to kliknij na to i wybierz "Zdejmij sprzęt wspinaczkowy". Jak tego nie zrobisz, Twoja simka będzie cały czas w tym chodziła, niezależnie od rodzaju stroju nawet w bieliźnie 🙂

8 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Mon_Ziel_TS4

Sprobuj ją zresetować
    Otworz konsole kodów wciskajac trzy klawisze jesnczesnie Crtl Shift c  wcisnij Enter  i wpisz w ta konsole resetsim oraz imie i nazwisko twojej simki, Nie piwinno byc odstępów miedzy slowami ( ma wyglądać tak :resetsimimienazwisko) nastepnie wcisnij Enter, Konsole kodow usuwa sie ze ze scren wciskajac znow Crtl Shift C potem wciskajac Enter  

Wygląd simow i detale stroju zapisuje sie w swoch miejscach - w samym pliku sima i jak to sie zbuguje to jest prawie niemozliwe do usuniecia oraz w pliku localthumbcache.package w folderze gry The Sims4 w Dokumenty/Electronic Arts
    Takie bugi czesto sa spowodowane zepsutymi niealtualnymi CC - CC to poprawna nazwa dla tego typu modu - i wcale nie musza to byc rekawiczki CC ale wystarczy aby bylo zepsute zupelnie inne CC w CAS. wiec jesli tego uzywasz, to przenieś/ wysuń myszka folder mods na pulpit. z folderu gry
    Następnie niezależnie od tego czy masz czy nie masz w grze te CC usuń z folderu gry plik localthumbcacje,package i napraw grę na Origin
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okladkę gry - opcja Napraw

Jesli uzywasz CC to przeczytaj ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message

Nie jestem pracownikiem EA

• Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 years ago

@Mon_Ziel_TS4 Hej 🙂

@kreatora to nie jest bug gry.

Sprawdź w wyposażeniu swojej simki czy nie ma tam przypadkiem sprzętu wspinaczkowego. Jeśli ma to kliknij na to i wybierz "Zdejmij sprzęt wspinaczkowy". Jak tego nie zrobisz, Twoja simka będzie cały czas w tym chodziła, niezależnie od rodzaju stroju nawet w bieliźnie 🙂

• @Mon_Ziel_TS4 Hej, ja również mam z tym problem 😅 ale u mnie wyposażeniu simki nie ma właśnie sprzętu wspinaczkowego..
    I nie wiem co z tym zrobić...
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    5 years ago

@Wandziolek  Hej 🙂

No ja też miałem z tym problem, ponieważ przez moją nieuwagę usunąłem sprzęt wspinaczkowy nie klikając wpierw żeby go zdjęła w wyposażeniu i nie mogłem tego już usunąć..

Pomogło dopiero kupno nowego sprzętu, kliknięcie żeby ubrała ten sprzęt i następnie kliknąć żeby go zdjęła.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 20 minutes ago
7,633 Posts