Forum Discussion

juliagrabarz's avatar
3 years ago
Solved

simowie nie chodzą do szkoły i pracy

Od jakiegoś czasu moi simowie nie chodzą do szkoły lub pracy. Gdy klikam aby poszli nic sie nie dzieje. Naprawiałam grę, resetowałam simów ale nic pomaga, dodatkowo gdy do młodszych simów dzwoni dyrektor lub gdy simowie rzucają pracę pojawia się puste okno(załącznik). Co zrobić w tej sytuacji?

• Hej @juliagrabarz 

Myślę, że w grze masz jakieś nieaktualne mody/CC i to one powodują ten błąd gry.

W takiej sytuacji:

1. Wyjmij z gry cały folder Mods na pulpit komputera.

2. Z katalogu  Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

gra je odbuduje po ponownym włączeniu.

3. Z folderu Mods znajdującego się na pulpicie komputera małymi partiami - po parę sztuk - przekładaj mody/CC, a następnie włącz grę i sprawdź, czy nie zakłócają jej działania. Czynność tę powtarzaj do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich nieaktualnych modów/CC.

4. Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj(stosuj) wszystkie jego wskazówki:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

2 Replies

• Hej @juliagrabarz 

Myślę, że w grze masz jakieś nieaktualne mody/CC i to one powodują ten błąd gry.

W takiej sytuacji:

1. Wyjmij z gry cały folder Mods na pulpit komputera.

2. Z katalogu  Documents\Electronic Arts\The Sims 4 , usuń następujące pliki/foldery:
    - cache,
    - cachestr,
    - onlinethumbnailcache,
    - localthumbcache,

gra je odbuduje po ponownym włączeniu.

3. Z folderu Mods znajdującego się na pulpicie komputera małymi partiami - po parę sztuk - przekładaj mody/CC, a następnie włącz grę i sprawdź, czy nie zakłócają jej działania. Czynność tę powtarzaj do momentu, aż nie znajdziesz wszystkich nieaktualnych modów/CC.

4. Przeczytaj uważnie poradnik i zastosuj(stosuj) wszystkie jego wskazówki:

https://answers.ea.com/t5/The-Sims-4/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/m-p/7197126#M1863

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,027 PostsLatest Activity: 2 hours ago