Forum Discussion

Maria201's avatar
2 years ago
Solved

SIMS 4 kod aktywacyjny nie działa

Kupiłam dodatek do SIMS4 w sklepie RTV euro AGD. Gar była oryginalnie zafoliowana. Po wpisaniu kodu pojawia się informacja, że kod był wykorzystany. Czy to możliwe? Co powinna zrobić, myślicie, że sklep przyjmie reklamację?

• Hej @Maria201 

Jeżeli pokazuje ci się w grze informacja, że posiadasz już ten dodatek oznacza to, że został on już zainstalowany. 

Informację o zainstalowanym dodatku powinnaś znaleźć w aplikacji EA App  - w Bibliotece, pod okładką gry z komunikatem, że został on już zainstalowany.

W tym celu:

1. Wejdź do Biblioteki EA App

2. Kliknij na okładkę gry, następnie na opcje Zarządzaj">"Zarządzaj dodatkami" - pokaże się okienko ze wszystkimi zakupionymi przez ciebie dodatkami/pakietami, itd.

3. Odszukaj w nim dodatek i sprawdź jaki jest jego status.

Jeżeli nie znajdziesz tam dodatku z napisem "zainstalowano", to wyczyść pliki cache aplikacji: https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

4 Replies

• Witaj

Niestety EA nie odpowiada za gry kupione w sklepie.  W takiej sytuacji musisz udać się do sklepu z reklamacją.

Pozdrawiam.

• Maria201's avatar
    Maria201
    2 years ago

Problem jest bardziej skomplikowany. Po uruchomieniu gry SIMS4 po przejściu do zakładki "Pakiety" -> "Moje pakiety" pojawia się informacja, że posiadam dodatek ŻYCIE EKO, screen w załączniku. Jednak ten dodatek nie pojawia się w aplikacji EA app i nie mogę go zainstalować. Po pierwszej próbie wpisania kodu pojawiła się aktualizacja gry SIMS4, a przy kolejnych próbach wyskakuje, że kod został użyty. Dlaczego dodatku nie pokazuje mi w aplikacji EA app? 

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    2 years ago

Hej @Maria201 

Jeżeli pokazuje ci się w grze informacja, że posiadasz już ten dodatek oznacza to, że został on już zainstalowany. 

Informację o zainstalowanym dodatku powinnaś znaleźć w aplikacji EA App  - w Bibliotece, pod okładką gry z komunikatem, że został on już zainstalowany.

W tym celu:

1. Wejdź do Biblioteki EA App

2. Kliknij na okładkę gry, następnie na opcje Zarządzaj">"Zarządzaj dodatkami" - pokaże się okienko ze wszystkimi zakupionymi przez ciebie dodatkami/pakietami, itd.

3. Odszukaj w nim dodatek i sprawdź jaki jest jego status.

Jeżeli nie znajdziesz tam dodatku z napisem "zainstalowano", to wyczyść pliki cache aplikacji: https://help.ea.com/pl/help/faq/clear-cache-to-fix-problems-with-your-games/

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

@Maria201 Daj nam znać czy nadal potrzebujesz pomocy. Będziemy wdzięczni za aktualizację sytuacji.  

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,631 Posts