Sims 4 wersja 64-bit nie działa
Hej, jeszcze wczoraj normalnie grałam w simsy, natomiast dzisiaj wyskoczył mi komunikat, że muszę pobrać wersję tradycyjną, żeby odpalić grę. Czegoś nie rozumiem, czemu nagle gra nie działa normalnie? Patrzyłam różne instrukcje, jednak nie mam opcji w ustawieniach zaawanasowanych, by przełączyć simsy na 64-bitową wersję. [Mam Windows 10, 64-bit, procesor intel core i5 oraz 12 RAM.] Zainstalowałam tę wersję tradycyjną w akcie desperacji i gra odpaliła w wersji 32-bitowej, ale nie jestem usatysfakcjonowana. Co jeszcze mogę zrobić, żeby sprawdzić czy zadziała 64-bitowa? Odinstalować wersję tradycyjną? Help?
@Weronja01
Zupelnie niepotrzebnie instalowalas te wersje Tradycyjną. Przysporzylaś sobie tylko sporo roboty dodatkowej.,
Najpewniej plik exe uruchomiający twoja wersję 64 bitową został zablokowany przez twoj program antywirusowy po jego updajcie ktorego mogłas nawet nie zauwazyć
Więc jesli masz program antywirusowy z netu taki jak Norton, Avast , AVG, Sophos , McAfee, Kasperski albo jakikolwiek inny wyłacz go, albo odinstaluj. Na dzis kazdy z tych programow potrafi zablokować losowo pliki gier. Nawet ten uruchamiajacy grę(. Wylacz go albo odinstaluj.. Windows Defender na Win10 lub GateKeeper na Macu wystarczajaco chronia twoj komputer.
Tu jest info jak powinno sie odinstalować Avast
https://support.avast.com/pl-pl/article/Uninstall-Antivirus/mputer.
Jeśli masz inny program niż Avast wpisz w Google jego nazwę plus słówko Uninstall,
W zadnym wypadku nie usuwaj programu antywirusowego opcja Windowsa Dodaj/Usuń Programy gdzy to nie odinstaluje takiego programu antywirusowego do konca i dalej moze on blokowac pliki gry.
Po odinstalowaniu antywirusa odinstaluj wersję Tradycyjną gry z komputera,
Nastepnie idź do Dokumenty.> Electronic Arts > The Sims 4 i wywal do kosza folder The Sims 4 z najnowszą datą - ten w ktorym bedzie sejf z twojej gry w wersji Tradycyjnej (prawdopodobnie ten folder gry bedzie mial w nazwie dodana jakąś literkę)
Jesli nie odinstalowywałas wersji normalnej to bedzie tam tez stary folder wersji normalnej - te w którym grałas przed tą awarią.i w ktorym nadal mozesz grac po odinstalowaniu antywirusa, wiec go nie tykaj
Sciezka do tego folderu na Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
Ostatni punktem jest naprawa wersji normalnej gry na Origin aby sprawdzić / naprawić poblokowane pliki
Origin/ Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładkę The Sims 4 - opcja - Napraw.
Musisz odczekac az Origin sprawdzi wszystkie posiadane przez ciebie dodatki (po naprawie podstawki na chwilę staje - trzeba poczekac)