Forum Discussion

yaishii's avatar
6 years ago

Simy budzą się niedługo po zaśnięciu

Mój problem w grze polega na tym, że gdy sim, który kładzie się spać do łóżka, nawet gdy jest tak zmęczony że leci z nóg, to zaraz z niego wstaje. Obecnie mam problem z małym dzieckiem, nie mogę zaspokoić żadnych jego potrzeb bo jest zmęczone i ciągle się nudzi żeby te potrzeby zaspokoić. 

Próbowałam kupić inne łóżko - to nie działa. Wcześniej miałam podobny problem z łóżkiem dla dorosłych. Pomaga jedynie restart gry. 

5 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    6 years ago

@yaishii

- Potrzeby dziecka: To był bug gry ktry zostal naprawiony ostatnią latką.
    https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/FIXED-Needs-Decreases-at-a-Rapid-Rate-Since-Nov-2019-Update/m-p/8472448#M112776
    Jesli masz tą sktualizacje - zakladam ze musisz mieć, to napraw gre na Origin.
    Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke The Sims4 - opcja: Napraw
    Musisz poczekac az Origin sprawdzie wszystkie dodatki, nie tylko bazę game.
    - Sim się budzi
    Przyczyn moze byc wiele. Płacz dziecka, wlaczony głosnik na ścianie sypialni, ozdobne dzwoneczki zawieszone w oknie - juz nie pamietam z jakimi akcesoriami to doszło, najczesciej jednak to jest zwierzak.
    Aby to sprawdzic natychmiast po przebudzeniu sima nalezy kliknac na zwierzaka i jesli jest tam opcja : "skarć za budzenie" to masz winowajcę. Nalezy zwierzaka skarcić i po drugim takim pouczaniu przestaje budzić.

Edit:

Jesli jest to dom z pokojem do wynajecia. ktora to opcja doszła z Uniwersytetem to winnny jest lokator

Nie jestem pracownikiem EA

• yaishii's avatar
    yaishii
    6 years ago
    @kreatora Dzięki za odpowiedź w sprawie budzenia się, niestety wukluczyłam wszystkie możliwości które odpisałeś, simy spaly w pokoju w którym nic nowego nie dodałam a zwierzaki odizolowałam 🙂
  • Również miałam taki problem, że kładłam spać simkę (była w ciąży, ale to chyba mniej istotne) a ona po kilku sekundach wstawała a pasek potrzeby nie wzrastał. Zresetowałam simkę kodem "resetsim" ale nic to nie pomogło. Postanowiłam w Origin kliknąć "napraw grę"---> DZIAŁA. Simka po kliknięciu interakcji śpij-zasnęła. 

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    4 years ago

Hej @sister741 

Dzięki za podzielenie się  z nami rozwiązaniem, które pomogło u Ciebie 🙂

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 3 hours ago
7,633 Posts