Forum Discussion

aleardyinuse's avatar
5 years ago
Solved

Simy się mnie nie chcą słuchać!

Na początku chciałam żeby moja simka podeszła do komody przebrać się, a ona nic. stoi, gdzie jest dymek z butami i takim wybuchem, nie wiem do końca co to było. A potem jest nieswoja, że chce się załatwić i że ma pełny pęcherz, więc mówię żeby skorzystała z kibla a ona z tym dymkiem! w końcu się zlała. + mój 2 sim miał to samo, miał sobie zrobić coś do jedzenia i też miał ten dymek o którym wspominałam wcześniej, i nagle chce mu się bardzo jeść, a za chwilę mi zdechnie! próbowałam robić to z opcjami gry > rozgrywka > pełna wola czy jakoś tak, i jak ktoś chce wiedzieć to mam tą gre już 3 dni (gram 2)

• @aleardyinuse

Dymek z wykrzyknikiem i butami oznacza ze sim nie ma dostepu do obiektu do ktorego polecasz mu podejść - coś mu to blokuje.
    Simy takze nają klopoty z wykonywaniem twoich polecen jeli twoj komputer ma zbyt małą ilosc pamieci operacyjnej RAM, ale wydaje mi sie ze w twojej grze ten bład wynika z braku dostepu do poszczegolnych obiektow. w tym domu w ktorym grasz.

Nie jestem pracownikiem EA

4 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago
    @aleardyinuse

Dymek z wykrzyknikiem i butami oznacza ze sim nie ma dostepu do obiektu do ktorego polecasz mu podejść - coś mu to blokuje.
    Simy takze nają klopoty z wykonywaniem twoich polecen jeli twoj komputer ma zbyt małą ilosc pamieci operacyjnej RAM, ale wydaje mi sie ze w twojej grze ten bład wynika z braku dostepu do poszczegolnych obiektow. w tym domu w ktorym grasz.

Nie jestem pracownikiem EA

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@55690017 

Brak dostępu do poszczególnych przedmiotów/urządzeń oznacza problem z tzw. Routingiem. Routing to wytyczona ścieżka po której porusza się Sim, ale też częścią tej ścieżki są  meble, urządzenia, inne drobiazgi...

Jeżeli dany przedmiot  został źle postawiony/umiejscowiony, lub na jego drodze - ściana,podłoga,sufit - znajduje się inny przedmiot, który do niego przylega, bądź został na niego nałożony inny przedmiot - to ten przedmiot może blokować drogę Simowi, czyli dostęp do mebla/urządzenia.

W takiej sytuacji dany przedmiot w pomieszczeniu  należy przesunąć na takie pole (kratkę), lub usunąć go z mebla, żeby Sim mógł swobodnie do niego podejść. Albo też trzeba taki mebel/urządzenie przesunąć na inne miejsce.

Problemy z routingiem najczęściej wystękują w domach, w których podczas budowania zastosowano kod bb.moveobjects  - i potem taki dom  bez testowania , został opublikowany w Galerii, bądź na jakimś blogu, YouTube, etc..

I uwaga!:

Dostęp  do danego przedmiotu mogą blokować nie tylko inne przedmioty znajdujące się na podłodze, ale też na meblach/urządzeniach, nad nimi, oraz na ścianach do których te meble/urządzenia przylegają.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,326 PostsLatest Activity: 9 minutes ago