Cześć, mam taki problem, zrobiłem cichy ślub moich simów, a teraz chce się postarać o dzieci. Kiedy wejdę na łóżko i kliknę postaraj się o dzieci, simy zaczynają rozmawiać i po tym polecenie się koń...
Wejdź z rodziną do CAS i pod ikoną płci>trzy kropki (Górny, lewy pasek) sprawdź, czy zaznaczone są opcje potrzebne do urodzenia dziecka (zarówno u Simki, jak i u Sima).
Tak, jak niżej na zdjęciach:
Jeżeli te opcje nie zostały zaznaczone, lub Simy mają zaznaczone inne (również) opcje, mogą one uniemożliwić im mieć potomstwo.
Trzy kropki nie są zablokowane. 🙂 A nawet więcej, możesz zmienić Simowi usta, oczy, nos, a także zmienić rysy twarzy - powiększyć brodę, zmienić kształt twarzy, jej owal, policzki, brwi, czoło, przesuwać części takie jak nos, oczy, brwi, usta (góra/dół/na boki) - a gotowe części twarzy możesz poprawiać. Jedyne czego nie możesz zrobić to zmienić wieku Sima, ani jego związku z pozostałymi Simami znajdującymi się w tym samym gospodarstwie domowym.
Gdy klikniesz na zielony plumbot, na górze po lewej, z napisem "tożsamość", rozwinie się zakładka Sima, klikasz na trzy kropki z napisem dostosuj:
i rozwinie się tabela ze szczegółami:
Edit: Najpierw też porozmawiaj z Simką, poflirtuj z nią - oba Simy muszą mieć zaznaczone, że są przyjaciółmi, ich pasek relacji romantycznych także powinien być zapełniony przynajmniej do połowy, lub do 3/4. Jeżeli Simy nie miały jeszcze pierwszego pocałunku to też muszą go najpierw mieć...
one są zablokowane, ale tylko w moich dwóch simach na tylko jednym świecie. testowałem na innych i to co mi doradziłaś zadziałało. na innym świecie i innych simach wszystko działa poprawnie, mogę zmieniać ich kolor oczu, przesuwać nos i tym podobne. Na tych samych simach na których nie działa to co mówisz nie mogę również zmieniać ich wyglądu(przesuwać oczu, modelować nosa itp.) zdjęcie z widoczną sytuacją wysyłam w załączniku.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,323 PostsLatest Activity: 6 hours ago