Forum Discussion

BananElo320's avatar
BananElo320
Rising Newcomer
4 months ago

The Sims 2- gra się nie pojawia

Kupiłam sims 2 dziś na premierze, ale gdy włączam grę nie włącza się ona poprawnie, ikonka gry pojawia się w dolnym pasku zadań, ale sama gra się nie wyświetla i blokuje mi cały pulpit. Próbowałam włączać/wyłączać komputer to jedyne jak mogę wyjść z gry i odinstalowywałam na nowo grę, 4 włącza się poprawnie i działa.

5 Replies

• Hej! Mam ten sam problem z The Sims. Kupiłam dzisiaj zestaw The Sims i The Sims 2. Zainstalowało się wszystko poprawnie, gra zaczyna się uruchamiać (system widzi to w procesach), potem czarny ekran i zero reakcji. EA App twierdzi, że grałam 30 sekund, a to się nawet nie uruchomiło. Coś ta kompatybilność z systemami Win 10/11 im nie wyszła ;/

• Aniacyrul's avatar
    Aniacyrul
    Rising Newcomer
    4 months ago

Dokładnie to samo. Zainstalowalam grę poprawnie,a ta nie chce się uruchomić. Frustrujące. Gra zapłacona a tu klapa. 

• Hej @BananElo320, @Zbyniowa , @Aniacyrul  zespół EA wie o problemach i starają się je naprawić. Proszą jednak o dołączenie raportu o błędach, zrzutów ekranu, raportu DxDiag (https://forums.ea.com/discussions/ea-app-technical-issues-pl/info-jak-wygenerowa%C4%87-raport-dxdiag/7440059), itd...

Więcej dowiesz się tutaj: An Important Update From The Sims Legacy Team | EA Forums - 11852841

@BananElo320 mi się udało (i nie tylko mi) bez problemu włączyć The Sims 2 na Windows 10, więc błąd uruchomiania gry działa wybiórczo. Dlatego lepiej poczekać chwilę na naprawienie błędu i przekazać zespołowi EA potrzebne informacje.

Pozdrawiam. 

• Hej! Mam jeszcze inny sposób na The Sims 2! U mnie chwilę działała gra bez problemu, potem krzyczało że nie mam karty graficznej, która obsługuje DirectX 9.0c. 

Rozwiązaniem było wpisanie "-w" w opcjach. Nie mam możliwości aktualnie wrzucić screenów ale postaram się dokładnie opisać dla EA App.

1. Przy The Sims 2 wcisnąć 3 kropki i "Pokaż właściwości"
    2.  W oknie widzimy wybór języka, niżej nasze preferencje uruchamiania, tam wpisałam : -w (koniecznie kliknąć Zapisz 😅)

Gra odpala się w oknie i działa bez problemu (u mnie na pełnym ekranie nie rusza już w ogóle), czasem przestaje działać jak długo gram, więc częściej zapisuje 😊 wczoraj przez 6h gry, wyłączyło się 3 razy, więc myślę że i tak całkiem dobre rozwiązanie 😁

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,197 PostsLatest Activity: 4 hours ago