@PaprysiaSprawdź w wyposazeniu rodziny czy tam nie znalazła sie część przedmiotów.
Przedmioty z wyposazenia sima moga znikac podczas podrózy lub po zaladowani sie gry w wypadku gdy sim ma ich za duzo w wyposazemiu, a gra nie ma zbyt wiele pamieci RAM od systemu do dyspozycji. Po prostu te przedmioty się nie wgrywaja razem z nim po podrozy, czy przy włączaniu gry. Dlatego nie nalezy przechowywac ich tam wiele. Wszystkie czesci do naprawy, kwiaty , rosliny, ktorych nie mozna chowac do lodowki czesci robotyczne należy pzechowywac w skrzyni. Jest pare rodzajów skrzyń w tym ta z dodatku Uniwersytet jest najbardziej poręczna bo mozna na niej jeszcze cos postawic
Jesli chodzi o prezentacje semestralną to PO prezentacji i zaliczeniu jej praca ta powinna wręcz zniknać .z wyposazenia sima.
Jesli sim jej jednak nie dostal nalezy naprawic gre.
Origin/Moja biblioteka gier - prawym myszy na okadke TS4 - opcja Napraw.
Należy odczekac az Origin naprawi wdodatki ktre posiadasz.
Musisz tez wiedziec , ze jesli grasz dlugo to pliki gry w folderze gry moga ulec uszkodzeniu. Dobrze jest je czasem wymienic na nowe. Nazywa sie to resetem folderu gry,
Jak to zroobic zachowujac swoje sejfy i biblioteke:
1. Idź do Dokumentów > Electronic Arts > The Sims4
Sciezka do tego folderu w Win10
Ten kompiter > Dysk lokalny C > użykownicy > nazwa własna twojego komputera > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
2, Wysuń cały ten folder The Sims 4 myszka na pulpit i idź na Origin naprawic gre
Origin / Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw
3. Włacz gre i utworzy sie nowy, czysty folder The Sims4 w Dokumentach
Zaczniij nowa gre byle jakim simem a po 5 minutach wyjdz z gry
4. Usuń z nowo powstałego folderu gry nastepujące foldery Saves i Tray
5. Skopiuj z pulpity swoj stary folder Saves i wklej go do nowego folderu gry. Zrób to samo z folderem Tray oraz plikiem TrayDeleteItems - jesli miałaś taki plik w starym folderze gry na pulpicie
6. Teraz włacz gre, wroc do swojego starego sejfu i sprawdź czy nadal masz te błędy
Jesli mialas ustawione przez siebie opcje grafiki w opcjach gry, to bedziesz je musiała ustawić jednak na nowo.
Nie jestem pracownikiem EA