Forum Discussion

Nastka1974's avatar
Nastka1974
Not applicable
5 years ago
Solved

The Sims 4 - Biały ekran zamiast ekranu startowego

Mój problem jest otóż taki:

Mogę normalnie wejść w The Sims 4 i będą się one ładować ale gdy już powinien być ekran startowy pojawia mi się biały ekran i jedyne co mogę zrobić to zamknąć okno z grą. Wie ktoś jak ten problem naprawić? 🥺

• @Nastka1974

W zaleznosci od tego co jest tego pzyczyna sa rozne metody postepowania.
    1.Przyczyna - nieaktualne mody
    Jesli masz mody w grze przenieś/wysuń nyszką folder mods na pulpitr , z folderu gry uzun plik localrhumbcache oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie
    Napraw gre, Idź na Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke gry opcja napraw.
    Wlacz gre i sprawdz czy mozesz to zrobic. Jesli gra sie właczy nie dodawaj modów do gry - najpierw przeczytaj dokladnie ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message i postępuj zgodnie z instrukcjami tam zawartymi

2. Przyczyna zepsute pliki w folderze gry
    Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Sciezka do tego folderu na Macu:
    Otwórz Findera, klikając jego ikonę w Docku.
    W Finderze otwórz folder Dokumenty. Otwórz folder Electronic Arts.

Po wysuniecie folderu The Sims4 na pulpit napraw gre jak w unstrukcji wyzej . (Na Macu Oigin niestety narawi pliki tylko gry podstawowej.)
    Teraz spobuj właczyc grę - jesli gra sie wlaczy właczy to utworzy nowy folder The Sims 4 i bedzie to znaczyć, ze przyczyna błedu tkwi w twoim starym folderze gry. W takim wypadku potwierdź ze to zadziałalo bo nastepnym krokiem będzie odzyskanie twoich starych zapisów i biblioteki

3. Przyczyna: problem a) z Origin lub b)  z grafiika komputera
     a)  Wylacz Origin w grze: -Prawym myszy na okladke gry w bibliotece opcja Własciwosci - skasuj znacznik Origin w grze
      b) Spróbuj uruchomic gre w trybie okienkowym
    prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci gry
    Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz;
    -w
    potem Zapisz

Jesli wszystko to co wyzej nie zadziała a szczegolnie jesli nie uruchomisz gry po wysunieciu calego folderu gry na pulpit to bedzie znaczylo ze przyczyna tego jest w twoim komputerze a nie w grze
    Daj znac czy cokolwiek pomoglo bo jeśli nic nie pomogło to poszukamy przyczyny w twoim komputerze aby ja usunąć.

Nie jestem pracownikiem EA

2 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Nastka1974

W zaleznosci od tego co jest tego pzyczyna sa rozne metody postepowania.
    1.Przyczyna - nieaktualne mody
    Jesli masz mody w grze przenieś/wysuń nyszką folder mods na pulpitr , z folderu gry uzun plik localrhumbcache oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie
    Napraw gre, Idź na Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke gry opcja napraw.
    Wlacz gre i sprawdz czy mozesz to zrobic. Jesli gra sie właczy nie dodawaj modów do gry - najpierw przeczytaj dokladnie ten poradnik
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message i postępuj zgodnie z instrukcjami tam zawartymi

2. Przyczyna zepsute pliki w folderze gry
    Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
    Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
    Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    Sciezka do tego folderu na Macu:
    Otwórz Findera, klikając jego ikonę w Docku.
    W Finderze otwórz folder Dokumenty. Otwórz folder Electronic Arts.

Po wysuniecie folderu The Sims4 na pulpit napraw gre jak w unstrukcji wyzej . (Na Macu Oigin niestety narawi pliki tylko gry podstawowej.)
    Teraz spobuj właczyc grę - jesli gra sie wlaczy właczy to utworzy nowy folder The Sims 4 i bedzie to znaczyć, ze przyczyna błedu tkwi w twoim starym folderze gry. W takim wypadku potwierdź ze to zadziałalo bo nastepnym krokiem będzie odzyskanie twoich starych zapisów i biblioteki

3. Przyczyna: problem a) z Origin lub b)  z grafiika komputera
     a)  Wylacz Origin w grze: -Prawym myszy na okladke gry w bibliotece opcja Własciwosci - skasuj znacznik Origin w grze
      b) Spróbuj uruchomic gre w trybie okienkowym
    prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci gry
    Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
    Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz;
    -w
    potem Zapisz

Jesli wszystko to co wyzej nie zadziała a szczegolnie jesli nie uruchomisz gry po wysunieciu calego folderu gry na pulpit to bedzie znaczylo ze przyczyna tego jest w twoim komputerze a nie w grze
    Daj znac czy cokolwiek pomoglo bo jeśli nic nie pomogło to poszukamy przyczyny w twoim komputerze aby ja usunąć.

Nie jestem pracownikiem EA

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 9 minutes ago
7,765 Posts