The Sims 4 - Biały ekran zamiast ekranu startowego
Mój problem jest otóż taki:
Mogę normalnie wejść w The Sims 4 i będą się one ładować ale gdy już powinien być ekran startowy pojawia mi się biały ekran i jedyne co mogę zrobić to zamknąć okno z grą. Wie ktoś jak ten problem naprawić? 🥺
@Nastka1974
W zaleznosci od tego co jest tego pzyczyna sa rozne metody postepowania.
1.Przyczyna - nieaktualne mody
Jesli masz mody w grze przenieś/wysuń nyszką folder mods na pulpitr , z folderu gry uzun plik localrhumbcache oraz wszystkie foldery ze slowem cache w nazwie
Napraw gre, Idź na Origin /Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke gry opcja napraw.
Wlacz gre i sprawdz czy mozesz to zrobic. Jesli gra sie właczy nie dodawaj modów do gry - najpierw przeczytaj dokladnie ten poradnik
https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Poradnik-Jak-sie-pozbyc-bledow-w-grze-i-problemow-z-modami/td-p/7197126/jump-to/first-unread-message i postępuj zgodnie z instrukcjami tam zawartymi
2. Przyczyna zepsute pliki w folderze gry
Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
Znajdziesz go w Dokumentach > Electronic Arts > The Sims4
Scieżka do folderu The Sims 4 w Win 10
Ten komputer > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
Sciezka do tego folderu na Macu:
Otwórz Findera, klikając jego ikonę w Docku.
W Finderze otwórz folder Dokumenty. Otwórz folder Electronic Arts.
Po wysuniecie folderu The Sims4 na pulpit napraw gre jak w unstrukcji wyzej . (Na Macu Oigin niestety narawi pliki tylko gry podstawowej.)
Teraz spobuj właczyc grę - jesli gra sie wlaczy właczy to utworzy nowy folder The Sims 4 i bedzie to znaczyć, ze przyczyna błedu tkwi w twoim starym folderze gry. W takim wypadku potwierdź ze to zadziałalo bo nastepnym krokiem będzie odzyskanie twoich starych zapisów i biblioteki
3. Przyczyna: problem a) z Origin lub b) z grafiika komputera
a) Wylacz Origin w grze: -Prawym myszy na okladke gry w bibliotece opcja Własciwosci - skasuj znacznik Origin w grze
b) Spróbuj uruchomic gre w trybie okienkowym
prawym myszy na okładke TS4 - opcja Wlasciwosci gry
Nastepnie wybierz Zaawansowane opcje uruchomienia
Nastepnie w polu Argumenty wiersza polecen wpisz;
-w
potem Zapisz
Jesli wszystko to co wyzej nie zadziała a szczegolnie jesli nie uruchomisz gry po wysunieciu calego folderu gry na pulpit to bedzie znaczylo ze przyczyna tego jest w twoim komputerze a nie w grze
Daj znac czy cokolwiek pomoglo bo jeśli nic nie pomogło to poszukamy przyczyny w twoim komputerze aby ja usunąć.
Nie jestem pracownikiem EA