Forum Discussion

Kiiniaa45's avatar
5 years ago

The sims 4 - bugi, freezing, nie działające simsy

Heja, grałam w simsy aż do momentu końca zimy w grze i zaczęło się od zwykłego zawieszania się czasu aż przeszło to na sima oraz na pozostałość. Zaczeło się bugować, później przez chwile było okej gdy znowu sim klikał coś na telefonie a cała pozostałość czyli gra była zafreezowana. Nie da się nawet tej gry wyłączyć ani menadżer zadań nie chce pomóc, biały ekran się wyświetla. Nawet czekalam pół godziny aby coś ruszyło, niestety nie i musiałam posluzyć się włącznikiem laptopa aby go zrestartować. Czy komuś już też się takie coś zdarzyło? Niby po aktualizacji miało być lepiej a jest chyba gorzej jeśli chodzi o zawieszanie się.. 😪😪

3 Replies

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    5 years ago

@Kiiniaa45

Niestety to nowy bug gry. Iidź do folderu TS4 w Dokumenty/Electronic Arts i sprawdź w folderze saves czy nia ma tam jakis plikow powiekszonych do nienaturalych rozmiarow o wielkosci 100 megabajtow lub wiecej. Gra nie może obslużyć sejfu tskiego takiego rozmiaru zużywa na to calą ilosc pamieci RAM jaka komputer posiada, gra zacina się, mrozi a w koncu nawet jesli komputer ma 64 GB Ram gra zostaje wylączona.
    Jak dotad odkryto tylko jeden powod tego - Papcio Mróz - Father Winter
    Jesli nie jest to zbyt stary sejf i Mikolaja dotad w nim nie bylo gra probuje go stworzyc. To samo dzieje sie w dlugo granym sejfie jesli Papcio Mróz - (sim Klemens Szron) zmarl ze starości. Problem w tym ze gra nie potrarfi tego zrobic poprawnie. Tworzy jednego po drugim nieszczesngo Mikolaja, sejfy puchną w koncu limit populacji i zapas RAM zostaje przekroczony i gra sie wylącza. Gdyby to byl problem tylko jednego skryptu Papci Mroza to naprawiono by to pewnie szybko ale nie tylko Mikolaj jest tak skopany
    EA jest swiadoma tego i obiecuje naprawic - kiedy nie wiadomo
    Idz do pierwszego postu w tym linku i kliknij ME TOO

https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/CURRENT-ISSUE-Game-Freeze-Extended-Loading-Times-Save-Game/td-...

Na dziś jedyna rada to zapisanie rodzinki do biblioteki i zaczecia z nią nowej gry. Najlepiej wiosną kiedy do zimowych świąt daleko. Przy odrobinie szcześcia w nowym sejfie to sie nie zdarzy. Jesli masz Pory roku wydluz miesiece do 28 dni. Jak EA to naprawi to je skrócisz,

Nie jestem pracownikiem EA

• Rozumiem, sprawdziłam, ale nie ma nic na folderze z tym związane, co zostało wspomniane. Fakt, miałam swieta ale nie pojawił się Papcio Mróz.. Mam nadzieję, że będzie aktualizacjs ktora to wykluczy na amen.. 

Co do linku.. Nie działa. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,325 PostsLatest Activity: 3 hours ago