Forum Discussion
Iest to tak zwany input-lag. Czyli opoznienie reakcji na ekranie. I rzeczywiscie jest to powiazane z synchronizacja pionowa. Kompletne wyłaczenie tej synchronizacji powinno usunać ten problem. Ale to ze jest wylaczona w grze nie wystarczy.Ssprobuj wyłączyc także tę synchronizacje w samej karcie Nvidia. kliknij na ekran monitora i pokaze ci się panel sterowania Nvidia ustawieniach po lewej kliknij "Zarzadzanie ustwieniami 3D" a po prawej stonie panelu wylacz synchronizacje pionową tak jak na tym obrazku.
Niestety to nie działa :/ mam wyłączoną synchronizację pionową w panelu sterowania Nvidia
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@yzett
Powodem moze być jakis problem z monitorem. Moze spróbuj mu obniżyc rozdzielczość w opcjach gry?- 5 years ago
Gdy kupiłam laptopa wszystko działało poprawnie wszystkie gry, ale po roku coś zaczęło się dziać gry zaczęły się zacinać. Resetowałam 2 razy laptopa, jednak to nie działa
- kreatora5 years agoHero (Retired)
@yzett
Powodem moze byc zabrudzenie laptopa wewnatrz i w zwiazku z tym nawalające chlodzenie. Grzajaca sie karta moze dać efekt zarówno zacinek w grze jak i falowania obrazu. Nastepnym etapem jest wywalanie z gry więc jesli nigdy nie czysciłas lapka wewnatrz to po roku uzywania warto to zrobić. Jesli nie ty, to niech zrobi to serwis za niewielka opłata.
Jednak taki sam problem może być spowodowany nieaktualnymi sterownikami.
Czy mogłabys podesłac DxDiag swojego komputera?https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
Każda częśc DXDiag jest istotna - szczególnie raport końcowy wiec załącz go w calości.
I jeszcze:
W folderze The sims 4 w Dokumentach - tam gdzie jest folder mods jest plik tekstowy ktory nazywa sie Config, W tym tekście w początkowej czesci jest wymieniona nazwa karty graficznej , ktora twoj lapek w grze uzywa, Zobacz czy znajdziesz tam nazwe Nvidia GeForce GTX1050.