Forum Discussion

DestiDTmspp's avatar
4 years ago

The sims 4 aktualizacja

Zaczęłam zgrywać sobie nowa aktualizacje the sims 4. Miałam chyba 50% gdy nagle cały komputer mi się zawiesił. Wcześniej gra działała bez zarzutu, aktualizacje przechodziły pomyślnie. Nawet naprawa gry nie działa bo cały komputer mi się zawiesza i musze go wyłączać tym przyciskiem co się włącza. Nie wiem co zrobić.

47 Replies

• No i jak jest przygotowywanie do aktualizacji to wszystko działa ale jak pobiera się aktualizacja to znowu mrozi mi ekran. Jak poruszam kursorem to z opóźnieniem się porusza. 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago

@DestiDTmspp

Wyglada na to ze instalowanie aktualizacji tak obciąza komputer - procesor prawdopodobnie - ze ten sie zawiesza.
    Zrób DxDiag tego komputera.i zalacz go tutaj. Nie bedzie kompletny bo  Win7 nie potrafi zglosić problemów z systemem ale bedzie przynajmniej widać jaki masz procesor, jaką kartę graficzną, jakie sterowniki i z ktorego roku oraz ile pamieci operacyjnej RAM to ma dostepnej.
    https://answers.ea.com/t5/Problemy-techniczne/Info-Jak-wygenerowac-raport-DxDiag/td-p/5923956
    Jednak jesli jest problem z systemem chlodzenia procesora, to tego DXDiag nie pokaze . Tego typu problemy moze tylko zdiagnozować serwis komuterowy badajac dostaczony komputer.

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @DestiDTmspp

Oprocz zdecydowanie za malej ilosci pamieci operacyjnej RAM -tylko troche powyzej 6 GB - trzeba panietac ze jest to pamiec dzielona i przez system i przez kartę oraz nie za duzo dostepnej pamieci na dysku C tylko 19 GB to nie ma tam innego zadnego problemu. z hardware.
    Ale mala ilosc pamieci tymczasowej RAM nie ma wpływu na aktualizacje . Ma wplyw na rozgrywke z której cie moze wywalić, zawieszac akcje gry, powodowac zaciecia w grze. czy finalnie nie zezwolic na wlaczenie gry.
    To nie jest tez zbyt duzy problem o ile masz wystarczajaco duzo miejsca na dolozenie dokupionych kostek pamiec RAM najmniej 4GB - lepiej 8, a kostka pamieci RAM ceną nie zabija,

Zbyt mala ilosc pamieci na dysku to rzecz zupełnie inna
    Zalezy na ktorym dysku zainstalowalas Origin i grę. Jesli to wszystko jest na dysku C to z opcją, ze tam jest sporo pamiesi tymczasowej systemu dodatkowo moze byc troche ciasno dla aktualizacji. Jedna z ostatnich aktualizacji była naprawdę bardzo duza, Oklolo 12 GB.
    Wyczysc komputer z pamieci tymczasowej i zdefragmentuj dysk C jesli to na nim masz zainstalowaną gre i Origin,
    Oczywiscie jest tez mozliwosc ze wystepują uszkodzenia na tym dysku o ile byl bardzo dlugo uzywany i tej wolnej pamieci na dysku C jest w rzeczywistości jeszce mniej niz to co pokazuje DxDiag, To zdecydowanie by tłumaczyło zawieszanie sie tej aktualizacji,
    Jesli powodem tego jest jednak bład systemu to ponieważ DxDiag tego nie pokaze a sfc scanu nie potrafisz zrobic to juz raczej potrzebujesz na niejscu kogoś kto ci to sprawdzi.

• origin i simsy są zgrane na dysku e

teraz mam jakis problem i nie moglam origin odpalic, teraz go znow instaluje bo wyskoczył jakis blad

"program e:/origin/Qt5Xml.dll nie jest przeznaczony do uruchamiania w systemie windows albo zawiera błąd"

i chcialam spytac

czy moze to przez to ze mi sie komputer przegrzewa? moze powinnam wyczyscic go z kurzu i cos pomoze?

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    4 years ago
    @DestiDTmspp

Musisz kompletnie odinstalować Origin ale nie przez Dodaj/usun programy , bo to nie usunie ci calego Origin z komputera ale odinstalować .ręcznie w Trudny sposób,
    https://help.ea.com/pl-pl/help/origin/origin/manually-uninstalling-origin/
    Mozesz tez w tym celu uzyc programu Revo Unistaler -free Version ktory sam odinstaluje ci caly Origin i wyczysci z niego rejestry.komputera
    https://www.revouninstaller.com/revo-uninstaller-free-download/
    Nastepnie pobierasz Origin stad
    https://www.origin.com/pol/pl-pl/store/download

Jesli komputer sie przegrzewa to jak najbardziej bedzie sie wieszał i mroził ekran. Albo jest brudny albo ma uszkodzony system chłodzenia.
  • nie moge usunac za pomoca tgpego programu bo wyskakuje mi ze nie moge i pozniej mam jakies pliki ktore moge zaznaczyc a nie chce usunac czegos czego nie powinnam

to poprosze tate aby mi przeczyscil z kurzu, moze to cos pomoze bo nie byl oczyszczany chyba 3 lata wiec no

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,063 PostsLatest Activity: 11 hours ago