Forum Discussion

atu27's avatar
atu27
Seasoned Adventurer
3 years ago
Solved

The Sims 4 błąd w interakcjach romantycznych

Odkąd zainstalowałam dodatek licealne lata mam kłopot z interakcjami romantycznymi,nie mam modów,naprawiałam grę,a jednak gdy tylko wchodzę w opcje np pocałuj pod jemiołą,flirtuj,obejmij czy oświadcz...
  • kreatora's avatar
    3 years ago
    @atu27

1. Przenieś / wysuń myszką caly folder gry TS4 z Dokumenty /folder Electronics Arts na pulpit komputera.
    Sciezka do tego folderu w Win10
    Kliknij ikonkę Windowsa w lewym rogu ekranu z listy programów co sie otworzą wybierz i kliknij > System > nastepnie wybierz: "Ten komputer" > dysk C > Uzytkownicy > nazwa komputera albo twoje imię > Dokumenty > Electronic Arts > The Sims 4
    2.Nastepnie napraw gre jak opisano ponizej w sposób, który zalezy od tego na jakiej platformie na dzis jesteś
    *Origin
    Idź na Origin- Moja biblioteka gier - prawym myszy na okładke TS4 - opcja Napraw. Musisz poczekać aż ta aplikacja sprawdzi wszytkie dodatki jakie posiadasz.
    * Jednak jesli gre kupiłaś na Steamie I uruchamiasz ją nadal ze Steamu naprawiasz ją na Steamie. Zaloguj się do Steam, wejdź do biblioteki gier, następnie kliknij prawym przyciskiem myszy na okładkę gry The Sims 4 i z menu wybierz "Właściwości" następnie kliknij na zakładkę "Pliki lokalne" i następnie na "Sprawdź spójność plików gry.." )
    *EA ap
    Kolekcja - Na okladce The Sims4 kliknij 3 kropki I wybierz opcje Weryfikuj pliki gry
    3. Włącz grę aby utworzył się nowy folder The Sims 4 w Dokumentach.
    Zacznij nowa gre byle jakimi simami i sprawdź czy nadal masz te błędy
    4. Jeśli błędy znikły, wyjdź z gry i usuń z nowo postałego folderu TS4 w Dokumentach następujące foldery: Saves i Tray.
    5. Następnie skopiuj swój stary folder Saves z pulpitu i wklej go do tego nowego folderu gry.
    Zrób to sam z folderem Tray - to twoja biblioteka - oraz jeśli masz w starym folderze na pulpicie taki plik TrayDeleteItems to przeklej go tez do nowego folderu gry.
    7.Włącz grę i sprawdź czy błąd zniknął .w starym sejfie. Jednak jeśli był to bardzo długo grany sejf zapisywany zawsze opcją Zapisz, a nie Zapisz jako.. (opcja "Zapisz" nadpisuje błędy gry na wcześniejszym zapisie) , to stary sejf mogł się zbugować.

Inna sprawa - sprawdź w CAS jakie te twoje simy mają orientację seksualną dodana im losowo przez aktualizacje przed dodatkiem "Licealne lata".

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,633 Posts