Forum Discussion

bf36b80f5681be3's avatar
3 years ago
Solved

the sims 4 brak połączenia z internetem

Witam, moja gra the SIMS 4 straciła połączenie z netem , jak to naprawić?  

• Narayen's avatar
    Narayen
    3 years ago

@bf36b80f5681be39 

Od wczorajszej aktualizacji, dostęp do usług sieciowych w grze został czasowo odłączony z powodu konserwacji i przeniesienia Galerii The Sims 4 na inny serwer/system, stąd ten komunikat u Ciebie, u mnie jest taki sam.

W tej sytuacji, wszelkie informacje na ten temat oraz kiedy zostaną przywrócone usługi sieciowe należy sprawdzać na Twitterze - https://twitter.com/thesimsdirect 

10 Replies

• @bf36b80f5681be39 

Napisz coś więcej, czy jest komunikat o braku połączenia z siecią ? czy jak wejdziesz do galerii i klikniesz na którąś zakładkę, jest pytanie o przywrócenie połączenia?

Ciekawostka - Od którejś poprzedniej aktualizacji gry, sieć domyślnie w grze jest rozłączona.

• @Narayen wyskakuje mi komunikat "nie można nawiązać połączenia. Jedna lub więcej usług sieciowych the sims nie ma aktualnego połączenia. Spróbuj ponownie poźniej"
  • kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @bf36b80f5681be39

Odlacz modem/router od pradu na najmniej 5 minut i wlacz ponownie - byc moze utraciłeś tylko łacze szerokopasmowe ktore jest wymagane dla platformy EA app i Discord i jestes tylko na laczu wąskopamowym ktore wystarcza dla wiekszości stron w internecie.

Nie próbuj nawet na dziś uruchomić The Sims4 z ikonki na pulpicie,
    Zrestartuj komputer - opcja uruchom ponownie i otwórz stronę EA aplikacji - kliknij Biblioteka i po prawej na okładce The Sims 4 będziesz najpewniej mieć opcje "Aktualizuj"
    Jednak jeśli masz słabe łącze internetowe (nie po kablu) to nawet nie próbuj tego robić teraz. Ja mam super szybki internet, połączenie kablowe a i tak ta aktualizacja zawiesiła mi sie za pierwszym razem. Dopiero po skancelowaniu jej i ponowieniu, to sie zainstalowało choć pobieranie tej aktualizacji znowu stawało co chwila i trwało to pół godziny. Po prostu serwer Simsów jest za bardzo obciażony teraz. To samo sie dzieje z graczami w Stanach i na całym świecie. Myślę ze dla graczy ze słabymi łączami internetowymi (nie po kablu) dopiero jutro rano ta aktualizacja będzie iść gładko.
  • Narayen's avatar
    Narayen
    Legend
    3 years ago

@bf36b80f5681be39 

Od wczorajszej aktualizacji, dostęp do usług sieciowych w grze został czasowo odłączony z powodu konserwacji i przeniesienia Galerii The Sims 4 na inny serwer/system, stąd ten komunikat u Ciebie, u mnie jest taki sam.

W tej sytuacji, wszelkie informacje na ten temat oraz kiedy zostaną przywrócone usługi sieciowe należy sprawdzać na Twitterze - https://twitter.com/thesimsdirect 

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago
    @AsizBlack0823

Czy ten komunikat ci wyskakuje gdy próbujesz zalogować się na swoje konto do EA app, więc nie możesz otworzyć tej aplikacji?
  • Hej, właśnie ja mam ten komunikat o braku połączenia z siecią :/

• kreatora's avatar
    kreatora
    Hero (Retired)
    3 years ago

@MaciejMacy

Ten komunikat nie koniecznie odnosi się do polaczenia z siecią.
    Aby sprawdzić do czego się odnosi kliknij ikonke EA i sprobuj zalogować sie tam na swoje konto.
    Daj znać jaki komunikat wtedy otrzymasz:

Jesli będziesz mial opcje zalogowania sie na konto EA - daj znać bo to oznacza ze wina tkwi w twoim folderze gry

Jesli nie bedziesz miał opcji zalogowania sie na konto EA
    1. Odlacz modem/router od pradu na najmniej 5 minut i wlacz ponownie - byc moze utraciłeś tylko łacze szerokopasmowe ktore jest wymagane dla platformy EA i Discord i jestes tylko na laczu wąskopamowym ktore wystarcza dla wiekszości stron w internecie
    2. Dodaj te foldery: w Windows Defender do "Kontrolowany dostęp do folderów"
    EA Desktop
    EA Games – (jeśli się wykreował już)
    Origin Games jeśli przeniosłeś się z Origin na EA ap
    https://support.microsoft.com/pl-pl/windows/zezwalanie-aplikacji-na-dost%C4%99p-do-folder%C3%B3w-kontrolowanych-b5b6627a-b008-2ca2-7931-7e51e912b034
    Gdzie znajdziesz te foldery :
    .EA Desktop oraz EA Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > Program Files
    tam : znajdź foldery Electronic Arts > EA Desktop, oraz EA Games - jesli sie juz wykreował
    Origin Games
    Kliknij znaczek Windowsa w lewym dolnym rogu ekranu odszukaj na liscie System a dalej po kliknieciu w to odszukaj Moj komputer > dysk C > .> Pliki programów (x86) > Origin games
    UWAGA
    Jeśli gre uruchamiasz ze Steamu zrób to samo z folderem gry na Steamie
    Szukaj go w Program Files (x86)\Steam\steamapps\common\Twoja gra
    Zrób to samo w programie antywirusowym z netu - jeśli taki masz albo odinstaluj ten program.. W żadnym wypadku nie usuwaj takiego programu opcja Windowsa Dodaj/Usuń programy bo to nie odinstaluje takiego programu całkowicie i dalej będzie on blokował pliki gry. Jeśli nie wiesz jak odinstalować taki program wpisz w Google jego nazwę plus słówka "odinstaluj" oraz "uninstall" bo być może nie ma on instrukcji po polsku

• EA_Kalina's avatar
    EA_Kalina
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    3 years ago

@MaciejMacy daj znać czy udało Ci się uporać z problemem. Będziemy wdzięczni za aktualizację.

Pozdrawiam,

_Kalina

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 5 hours ago