Forum Discussion

Dejwit41's avatar
4 years ago

The sims 4 mody nie działają

Witam pobieram mody do gry the Sims 4 ze strony tsr mody typu np.cała kuchnia pobierają mi się w plik trayitem i sekwencja MIDI oraz Plik Room jak to naprawić z góry dziękuję 

4 Replies

• Hej @Dejwit41 

To co pobrałeś to nie są mody, lecz kuchnia, która została urządzona za pomocą obiektów CC (meble, dekoracje, itd.).

Na zdjęciu widać, że pobrałeś  z TSR pokój obiektami CC. Po kliknięciu na download pobiera się cała zawartość, więc oprócz plików package (obiekty CC) , pobierają się także pliki pokoju, który zobaczysz w Bibliotece gry (Galeria) >trzeba zaznaczyć opcję "pokaż zawartość zmodyfikowaną". Pobrany do gry pokój będzie wyglądał, jak na zdjęciach, które przedstawiają ten pokój.

Zanim jednak zarówno pokój, jak i obiekty CC pokażą się w twojej grze, z pobranego zbiorczego pliku ZIP należy wyjąć pliki pokoju i przenieść je do folderu TRAY, natomiast wszystkie pliki CC (z końcówką .package) trzeba umieścić w folderze MODS.

Pliki pokoju mają następujące końcówki:

- .room

- .rmi

- .rmi

- .trayitem

Przykład mojego pokoju zawierającego obiekty CC :

Folder zbiorczy (rozpakowany ZIP), w którym zaznaczyłam pliki tego pokoju:

PS. Jeżeli używasz TSR CC Menadżer-a  to po pobraniu pokoju wszystkie pliki pokoju powinny automatycznie zostać przeniesione do folderu Tray, a pliki CC do folderu Mods.

Pozdrawiam i życzę udanej zabawy w grze. 🙂

• danuta720's avatar
    danuta720
    Hero+
    3 years ago

@Zosenkasosenka 

Rozpakować - plik ZIP/Rar.

Pozostałe 2 rozpakowane pliki (MIDI) nie dotyczą ani pokoju, ani obiektów CC - mogą być to pliki związane z muzyką, ale nie jestem pewna. Natomiast dokument Adobe Acrobat to pewnie jakaś instrukcja, może zawierająca spis CC, które może trzeba dodatkowo pobrać.

Pamiętaj, że wszystkie mody pobierasz na własne ryzyko. Gdy pochodzą one z nie sprawdzonego źródła mogą zawierać wirusy, oraz mogą być zepsute.

Pozdrawiam.

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,311 PostsLatest Activity: 2 days ago