Forum Discussion

mvniv's avatar
mvniv
Not applicable
2 years ago
Solved

The Sims 4 nie chcą się włączyć w Origin po połączeniu konta EA z Epic Games

Korzystam na co dzień z Macbooka. W maju na Windowsie pobrałam darmowe dodatki do The Sims 4 z Epic Games, połączyłam konto z EA App. Potem zalogowałam się na Origin na Macu i wszystko ładnie się tam przeniosło i działało. Miałam dwie pozycie The Sims 4 w bibliotece. Jedna była oznaczona Epic Games. Grając, włączałam pozycję bez loga Epic Games albo po prostu ikonę simsów na pulpicie. Ostatni raz grałam jakoś w grudniu, bo nawet pobrałam akcesorium "Mój pierwszy zwierzak" (Origin pokazuje, że w sierpniu). Kilka dni temu znowu chciałam włączyć i mi nie działają. Pozycja bez loga wgl nie ma opcji "graj", a ta z logiem uruchamia tylko aplikację Epic Games, w której jest info, że "nieobsługiwany system operacyjny". Na obu komputerach odinstalowywałam i instalowałam od nowa.

• Hej @mvniv @nati1457 

Miałam identyczny problem. W bibliotece Orgin mam dwie wersje - jedną "normalną", drugą z napisem "Epic Games". Udało mi się uruchomić grę poprzez kliknięcie w tę "normalną" -> przycisk "Więcej" -> "Dodatki" -> wybranie dodatku przy którym wyświetla się opcja "Graj" (te które kupiłam najwcześniej, np. Cztery Pory Roku). Mam nadzieję że pomoże <3 

8 Replies

• nati1457's avatar
    nati1457
    Not applicable
    2 years ago

Hej, 

coś się udało zrobić? Bo właśnie mam ten sam problem, a origin na Macu w ogóle nie chce zainstalować podstawki i wyskakuje błąd. Myślałam, że problem tkwi w epic games, więc rozłączyłam je z origin i już nic się nie da zrobić.

• mvniv's avatar
    mvniv
    Not applicable
    2 years ago

Niestety nie. Kontaktowałam się z supportem zarówno EA jak i Epic, ale niestety też nie pomogło. Miałam wrażenie, że nie rozumieli problemu

• kladia1233's avatar
    kladia1233
    Not applicable
    2 years ago

Hej @mvniv @nati1457 

Miałam identyczny problem. W bibliotece Orgin mam dwie wersje - jedną "normalną", drugą z napisem "Epic Games". Udało mi się uruchomić grę poprzez kliknięcie w tę "normalną" -> przycisk "Więcej" -> "Dodatki" -> wybranie dodatku przy którym wyświetla się opcja "Graj" (te które kupiłam najwcześniej, np. Cztery Pory Roku). Mam nadzieję że pomoże <3 

• mvniv's avatar
    mvniv
    Not applicable
    2 years ago

Działa! Dzięki wielkie :D 

• nati1457's avatar
    nati1457
    Not applicable
    2 years ago

U mnie problem leży jeszcze gdzieś indziej - z racji problemu odinstalowałam wszystko i teraz absolutnie nie da się nic pobrać. Jak Origin próbuje naprawić podstawkę (której nie ma obecnie na komputerze) wyskakuje błąd i informacja, że jest problem z siecią (co nie jest prawdą). 

Instalowałam już Simsy z innego konta Origin, takiego, które nie było połączone z Epic Games - wszystko działa, wszystko się ściąga. Próbowałam kontaktować się z pomocą, również bezskutecznie. 

Czasem przy kolejnym włączeniu Origina wyskakuje komunikat playableatstr, przy tej wersji „epikowej”. „Normalnej” nie da się pobrać. 

• E-Lola1's avatar
    E-Lola1
    Not applicable
    2 years ago

mam ten sam problem.. moze nie umiem znalezc tej opcji ,,graj,, mam jedynie ,,szczegoly,, i ,,kup jako prezent,,

• Sarancjum's avatar
    Sarancjum
    Not applicable
    2 years ago

Łączę się w bólu ponieważ mam identyczny problem, tak jak po zainstalowaniu dodatków, które kiedyś były darmowe na epic wszystko normalnie działało tak teraz jak kamień w wodę, również mam dwie aplikacje the sims, po odinstalowaniu simsy pobierają się jedynie z wersji epicka, a nie origin. Jeśli chodzi o uruchomienie przez dodatek to również odpada, bo opcja graj nawet się nie pojawia.

Featured Places

Node avatar for The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.Latest Activity: 2 hours ago
7,771 Posts