Forum Discussion

Finabellla's avatar
12 days ago

The Sims 4 nie chcą się uruchomić 19.01.2025

Cześć, niestety ale the sims 4 nie chcą mi się uruchomić. Myślałam że to wina modów lecz wyciągnęłam cały folder z modami i naprawiłam wielokrotnie grę lecz nic nie pomogło, przeczytałam żeby usunąć różne pliki i foldery typu :

cache,

cachestr,

onlinethumbnailcache,

localthumbcache,

lastException .txt,

LastUIException.txt

LastCrash.txt

lecz to nic nie pomogło ciągle pokazuje się tylko taki komunikat o uruchamianiu gry ale nić się nie dzieje bo albo szybko to znika albo bardzo długo nic się z tym nie dzieje 

7 Replies

• Finabellla's avatar
    Finabellla
    10 days ago

@MattiuDefo 

Tak próbowałam ale niestety nic nie pomogło, tak samo sama aplikacje EA zainstalowałam na nowo ale też nic to nie dało

Następnego dnia jak próbowałam uruchomisz Simsy zamiast przez aplikację EA zaczęły się uruchamiać przez Epic Games a nigdy wcześniej tak nie było 

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    10 days ago

@Finabellla 

Jak przez Epic to masz powiązane konta EA z Epic. Uruchom EA app jako administrator, jeśli tego jeszcze nie zrobiłaś, może wtedy gra ruszy i prześlij plik DxDiag

• Finabellla's avatar
    Finabellla
    10 days ago

@MattiuDefo 

Sprawdzałam na aplikacji EA i nie mam tam powiązanych kont a jak chodzi o to co prosisz to podeślę jutro jak uda mi się to zrobić w ogóle 

• Finabellla's avatar
    Finabellla
    9 days ago

@MattiuDefo 

Takie coś kazał mi wygenerować bot z czatu EA pomoc wydaje mi się że to to samo o co prosisz

Bot kazał mi też zaktualizować sterowniki od karty graficznej ale wszystko jest aktualne 

• MattiuDefo's avatar
    MattiuDefo
    Hero+
    9 days ago

@Finabellla 

Zmień  nazwę komputera w systemie którą obecnie masz, na taką by nie zawierała polskich znaków. Spróbuj też stworzyć drugie konto w systemie z uprawnieniami administratora  by uruchomić na nim grę. Prześlij ten raport według instrukcji którą ci wczoraj podałem, bo to co tu widzę nie wiele z tego się do wiem co jest przyczyną.

Wcześniej gra działała tobie na Windows 11?

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.6,985 PostsLatest Activity: 16 hours ago