Forum Discussion

KlaudiaSims's avatar
2 years ago
Solved

The sims 4 nie uruchamia się

Hej, 

mam problem uruchomiłam dziś ea app pokazało że Sims 4 musi się zaktualizować więc dałam żeby się zaktualizowało nie grałam od 11.02. 
a potem już nie mogłam uruchomić gry(zdjęcie błędu w załączniku)

dałam napraw grę: nic nie dało

próbowałam uruchomić ea app jako administrator: nic nie dało

odinstalowalam ea app I zainstalowałam ponownie: dalej nic 

nawet odinstalowalam sims 4 i zainstalowałam ponownie. Mam wszystkie sterowniki aktualnie win i kartę graficzną 

Co mogę jeszcze zrobić? 

• KlaudiaSims's avatar
    KlaudiaSims
    2 years ago

Update mojej sprawy 

po uruchomianiu EA App jako administrator, wyczyszczeniu cache EA i naprawieniu gry The Sims 4 gra działa

Ps. musiałam ją odinstalować i zainstalować ponownie bo była po czesku, teraz znów jest w języku angielskim  

5 Replies

• Witaj @KlaudiaSims 

Kilka dni temu miałam podobną sytuację . Doszłam do wniosku, że moje sterowniki wymagały aktualizacji gry, więc najpierw je zaktualizowałam.

Później  okazało się także, że ostatnia aktualizacja Windowsa znacząco namieszała w plikach systemowych. Dlatego ponownie sprawdziłam zaporę Defender i dodałam w niej do wyjątków systemowe pliki gry:

- C : \Program Files (x86 ) \Origin Games \The Sims 4 \Game \Bin > TS4 _ 6 4 plik .exe
    - C : \Program Files (x86 ) \Origin Games \The Sims 4 \Game \Bin _LE > plik TS 4 .exe

Następnie wykonałam poniższe kroki :
    1. W folderze „Dokumenty” znajdź folder „Electronic Arts”.
    2. Kliknij na niego prawym przyciskiem myszy i wybierz „Właściwości ” .
    3. W nowym oknie wybierz „Udostępnianie ” i kilka linijek poniżej kliknij przycisk „ Udostępnij … ” .
    4. Otworzy się nowe okno . Zobaczysz rozwiniętą listę . Wybierz „Wszyscy ”, a następnie „Dodaj ” .
    5. Wszyscy zostaną dodani do poniższej listy . Wybierz opcję „Odczyt /Zapis ” na poziomie uprawnień dla wszystkich .
    6. Zapisz zmiany .
    7. Otwórz aplikację EA - "jako administrator " , zaloguj się i spróbuj ponownie uruchomić grę.

• Hej, @danuta720 

Dodałam do wyjątków:  - C : \Program Files (x86 ) \Origin Games \The Sims 4 \Game \Bin > TS4 _ 6 4 plik .exe

drugiego nie znalazłam...

I teraz.. w folderze Dokumenty mam "EA Games" a w nim tylko "The Sims 2"

Po odinstalowaniu Sims 4 Wyczyściłam z komputera wszystko i nie mam folderu w "dokumentach" z The Sims 4...

Więc niestety problem dalej jest. 

• KlaudiaSims's avatar
    KlaudiaSims
    2 years ago

Update mojej sprawy 

po uruchomianiu EA App jako administrator, wyczyszczeniu cache EA i naprawieniu gry The Sims 4 gra działa

Ps. musiałam ją odinstalować i zainstalować ponownie bo była po czesku, teraz znów jest w języku angielskim  

• EA_Kuba's avatar
    EA_Kuba
    Icon for Community Manager rankCommunity Manager
    2 years ago

Dzięki za informację @KlaudiaSims 

Cieszę się, że udało się rozwiązać problem. 

About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy

Uzyskaj pomoc w problemach technicznych, przesyłaniu i pobieraniu dla EA App, Steam, Epic, PC, Mac, Origin, Playstation i Xbox.7,324 PostsLatest Activity: 13 hours ago