Forum Discussion
@DeadlysonPL
Prawdopodobnie zmieniano skrypt generujacy randomowe simy, które gra wysyła do obsługi barów czy kiosków czy szkoly z nowego dodatku. i nie uwzgledniono tych specjalnych simów z Wijskiej sielanki U mnie Kim przeprowadziła sie do Sulani.
Nie jest to bug uniemozliwiający grę ale wierze. ze moze być denerwujący,
Jak na razie nie ma innych skarg i raportow na ten temat na Bug forum ale jak chcesz możesz taki raport tam zamieścić opisując problem. Niestety jest to forum anglojezyczne, bo trudno aby team techniczny EA ze Stanow poslugiwal sie polskim jezykiem wiec temat musi byc założony w języku angielskim
https://answers.ea.com/t5/Bug-Reports/bd-p/The-Sims-4-Bugs
Jednak jesli masz mody w grze wjmij caly folder gry na pulpit , usuń z folderu gry wszystkie foldery ze słowem cache w nazwie oraz plik localthumbcache. package do kosza, napraw gre na Origin
Origin / moja biblioteka gier- prawym myszy na okladke gry - opcja Napraw
bo analizuje siie tylko raporty o bledach gdy gra nie zawiera żadnych modów.
- danuta7203 years agoHero+
U mnie w grze nie ma takich błędów. Ale zanim zaczęłam grać, zmieniłam/ wyłączyłam wszystkie opcje, o których napisałam powyżej.
Nie miałam też tych zmian/błędów w starej grze, w której do wczoraj budowałam i testowałam nowy dom oraz grałam przez chwilę w nowym dodatku.
Ale każda rozgrywka może być inna w zależności od parametrów komputera oraz karty graficznej, wiec jeden gracz może mieć błędy, których inny nie posiada. 😉
- 3 years ago
Ja mam długość życia ustawioną na krótką, i starzenie się jest ogólnie wyłączone dla każdego sima (czasami włączam ustawienie starzenia się "aktywna rodzina" kiedy dla story telling chcę śmierci ze starości, plus wszystkie zastąpione NPC nadal żyją)
Historie sąsiedzkie mam wyłączone poprzez menu opcji (nie znoszę jak NPC się w różnie miejsca wprowadzają, ale samo wprowadzanie się nie zmienia ich kariery [i mogę ich manualnie eksmitować])
Ten problem się pojawia tylko i wyłącznie jak gra, która już widziała załadowaną parcelę, przestaje widzieć jakąkolwiek załadowaną parcelę (zapisywanie gry i klikanie "wznów" żeby od razu być w trybie życia bez dojścia do zarządzania światami gra uznaje jako przestanie widzenia parceli, stąd problem się pojawia zarówno z CAS, jak i z zarządzaniem światami, a nie pojawia się z trybem budowania)
Pragnę również wspomnieć, że nie posiadam jeszcze dodatku "Licealne lata", i o ile NPC jest na parceli która zostaje załadowana po wyjściu z CAS lub zarządzania światami, to nie zostanie zastąpiony.
- Narayen3 years agoLegend
@DeadlysonPL Witaj 🙂
Sprawdziłem to, i faktycznie jest coś na rzeczy i przychylam się do wpisu @kreatora możliwe że zostały zaktualizowane skrypty generujące NPC w najnowszej aktualizacji i stąd te nieoczekiwane zmiany, u mnie jest to samo. Od strony technicznej gry zachowują się jednakowo u wszystkich, niezależnie jaka to jest konfiguracja.
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Recent Discussions
- 15 hours ago
- 21 hours ago
- 24 hours ago
- 3 days ago