Forum Discussion
Ten temat ogólnie dotyczy problemu ze starzeniem się, historiami sąsiedzkimi i przeprowadzkami Simów. Myślę też, że to pociąga za sobą zmiany zawodów, które wchodzą w skład "historii sąsiedzkich, tak jak urodziny, śmierć Simów oraz ich przeprowadzki - jedno z drugi się wiąże.
Niestety tutaj nie jesteśmy w stanie rozwiązać tego problemu z grą. Jedynie na angielską część forum AHQ zaglądają twórcy gry. Możesz tam albo dopisać się do tematu, który podałam wyżej, albo założyć tam nowy. Wszystko jednak trzeba napisać po angielsku.
----------------------------------------------------------------------------------
PS.
Co oznacza "dawny NPC"? - czy ten NPC przestal nim być, to znaczy, że został on aktywowany, np. przez przeniesienie go na jakąś działkę?
Jeżeli w jakikolwiek sposób aktywujesz Sima NPC, to przestanie on być tym, kim wyznaczyła go gra. W momencie aktywacji gra zastąpi go innym NPC.
Gracze swego czasu tak robili z dziadkiem Morozem, mając nadzieję, że będą mieli go na wyłączność. Jednak po dodaniu go do jakiegoś domu, stracił on swoje właściwości.
Może dlatego Sim pamięta swoją przeszłość, jako były NPC może jeszcze nie wiedzieć, że gra zmieniła mu właściwości - no, ale to tylko moje przypuszczenia.
Pozdrawiam
Poprzez "dawny NPC" mam namyśli, że chociaż nie został aktywowany, to przestał funkcjonować jako NPC (Kim nadal nie była grana, i chociaż gra twierdzi że nadal jest właścicielką spożywczaka, to nigdy jej tam nie zobaczysz, zamiast tego jest jakiś koleś przykładowo o imieniu Adam Piosenka czy coś takiego)
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Okazuje się, że każdemu według zasług. U mnie jest tak: rodzi się dziecko, rośnie, jest już w podstawówce i wchodzę przez szafę do CAS, żeby mu dać nowe ubranko. Okazuje się, że w CAS to dziecko jest znowu niemowlakiem i nie można nic z nim robić. Wcześniej zawsze zapisuję grę Zapisz jako... Inna sprawa: gram i muszę wyjść do menagera światów, żeby np. SPA postawić. Wracam do domu - mój Sim znowu jest niemowlakiem. W opcjach nie ruszałem długości życia - domyślne ustawienia mi wystarczą. Nie ruszałem także Historii sąsiedzkich. Jak sprawdziłem katalogu Save to widać, że wszystkie zapisy maja 0 w nazwie pliku. A w grze, w oknie Zapisz jako... jest 10 zapisów.
Na dodatek o 5 rano za domem moich Simów wędruje sobie dziecko w harcerskim mundurku. O 5 rano!!! Sprawdziłem po nazwisku jego rodzinę. Nie wydaje się patologiczna.
Przed aktualizacją gry dzieci o 5 rano nie wędrowały po krzakach.
Ale spokojnie czekam, że coś się poprawi. Jutro mam dostać pudełko z Licealnymi latami i zakładam, że mi wszystko naprawi.
- kreatora3 years agoHero (Retired)
@marekzb
Nie naprawi bo to bug gry, ktory musi być naprawiony patchem EA.
EA wie o tym i na Twterze dała info, że pracują nad tym problemem.ale trochę czasu im to zajmie.Ja mam wylaczone starzenie sie dla calej populacji łącznie z granymi simami, ale te wyłaczenie jakoś wcale nie działa na simy NPC -więc ta opcja tez jest zepsuta. Z kolei przy właczaniu gry mój sim ma zero przeżytych dni jako nastolatek, ale po kazdej podrozy nagle skokiem mu tych dni przybywa i na tej wartosci staje. Po czym jak wyjde z gry i wrocę to znów ma zero dni. Jest to generalnie skopany skrypt gry i zdaje sie ze programiści EA piszą go na nowo,
- marekzb3 years agoSeasoned Hotshot
Niestety trzeba sobie zrobić przerwę, bo gra nie gra. Wczoraj spróbowałem skorzystać z Waszych porad, ale gra nie zapisuje się niezależnie od tego jak wchodzę, czy przez Wczytaj grę, czy bezpośrednio. Jak coś kupię, zapiszę grę, wyjdę i wejdę jeszcze raz - nie ma zakupionych rzeczy w grze. Simy cały czas są niemowlakami i nie rosną. Starsze Simy trzeba wziąć z Galerii, albo z CAS.. To co miałem przed aktualizacją jest, po aktualizacji nie ma nic. Wychodzę do parku, albo odwiedzam znajomych wszystko wraca do poprzedniego stanu. Wchodzę do CAS, gra wraca do poprzedniego stanu. Tak się nie da grać. Dostałem dzisiaj dodatek Licealne lata, ale nie będę go rejestrował w Origin dopóki nie naprawią głównej gry. Tym bardziej, że czytam opinie, że ostatni dodatek na razie jest niegrywalny.
Pierwszy raz mi się to zdarzyło od 2001 r., kiedy zacząłem grać w The Sims. Nie zdarzyło się też tak od jesieni 2014, kiedy przeszedłem na Sims 4, żeby producent zepsuł grę. Jeszcze nie próbowałem cofnąć aktualizacji, ale czy to w ogóle możliwe?
Mogę jeszcze założyć inne konto na Origin, kupić podstawową grę i zacząć od początku, ale boje się, że gra mi się zaraz zaktualizuje i po raz drugi zostanę w ręką w nocniku.
- Gunia223 years agoSeasoned Rookie
Właśnie zauważyłam, że mam ten sam błąd. Kim jako właścicielka spożywczaka w ogóle w nim nie urzęduje, Sara Scott nie jest właścicielem baru jako burmistrz inne simsy zamiast Lawinii. Nie mam pojęcia co to jest. Mam jeszcze jakby podwojenie simsów Agata Zadecka siedzi w sklepie i jednocześnie lata po jarmarku. Śmiesznie to wygląda a jest trochę denerwujące. Do tego coś się dzieje z pralką a mianowicie w pralce nie można uprać ciuchów. Mam nadzieję, że przy najbliższej okazji usuną te błędy. Nie mam żadnych modów
- Gunia223 years agoSeasoned Rookie
Miałam ten sam bląd i niestety mam go nadal, odinstalowalam grę wgrałam tego moda podanego wyżej i niestety jakiś czas było dobrze ale problem powrócił. Nie wiem co z tym zrobić i szczerze mówiąc mam tego powoli dosyć . Widziałam problemy, którymi teraz się zajmuje ea i to po prostu śmiech przez łzy, Serio? Dublowanie postaci to są problemy bo łażą mi np cztery agnieszki zadeckie, a na jarmarku mam 3 burmistrzów. Zamarzanie simów w ciepłych ubraniach, przegrzewanie i śmierć simów w letnich, ubraniach ( to w koncu jak ubrac tego biednego, nieszczęsnego sima zimą i latem może najlepiej na odwrót, zimą letnie ciuchy a latem zimowe?), niedziałająca pralka ( ciuchy niby uprane, wywieszone, schnące i na koniec noszone), podwajanie ilości rzeczy w wyposażeniu sima , wrzaski i biegi jakieś dziwne przerażonych simów w sloneczny dzień. Wszędzie mam pelno adoptowanych zwierząt, pełno adopcji dzieci i tp. Umieranie postaci z gry z jakiś dziwnych powodów;. Tragedia i szkoda mi kasy, którą w to władowałam. Słychać tu przebąkiwania o sims 5 naprawdę? 4 beznadziejnie działa, z każdą aktualizacją jest coraz gorzej coraz więcej błędów, Będą sie 5 częścią zajmować i będą miei gdzieś graczy, którzy rozbudowali swoją gre za niemałe pieniądze?
About The Sims 4 Problemy techniczne i błędy
Community Highlights
Recent Discussions
- 14 hours ago
Jak to wyłączyć?
Solved17 hours ago